Renoise programı ve midi klavye

Merhaba.
Renoise tracker programı kullanıyorum. Midi klavye ile bu programı kullanan arkadaşlar var mı? Vereceğiniz cevaba göre midi klavyesi almayı planlıyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
abi tracker programlarının çoğu kullanılır midi klavyeyle ki renoise oldukça yeni bir tracker kesinlikle kullanılabiliyor için rahat olsun. Tabi ne niyetle almak istediğin de önemli midi ile sadece giriş mi yapıcaksın yoksa loop pattern falan trigger mı ediceksin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pattern'leri bilgisayar klavyesi ile giriyorum. Zor oluyor bayağı. O yüzden istiyorum midi klavye. Peki elimde midi in out'u olan eski model 4 oktav bi Casio var. İhtiyacımı karşılar mı?
 
Fazlasıyla karşılar :) velocisty muhabbeti yok sanırım senin o klavyede yani tuş hassasiyeti...Artık onu da tracker a elle girersin zaten böle daha iyi. Hastasıyım ben zaten 3 oktavlı 4 oktavlı klavyelerin :) loop trigger etmek için canlı performansta birebirler.Neyse uzattım lafı kısaca evet işini görür. Tracker seven adam gördüm gözüm yaşardı :p en kralı trackerlar dimi peee neymiş cubase reason :p
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Emektar Casio'ma bayağı iş düşecek anlaşılan. Dediğin gibi tuş hassasiyeti filan gerekli değil. Zaten programla giriyorum o gibi pan, volume değerlerini.

Amiga'dan beri vazgeçemiyorum. Bir de Renoise'da vst enstruman kullanabiliyoruz ya, felaket güzel olmuş. Yıllar öncesi Amiga'mın başında noise tracker'la müzik yaparken bu tarz programların bu kadar gelişebileceklerini hayal bile edemezdim. Kesinlikle vazgeçilmezim.
 
Tracker dedin de sana tafsiyem BUZZ diye bir program var eğer görmediysen incele modular tracker bi nevi... Abi trackerlar şimdi yine atağa kalktı bence acaip gelişmiş güzel versiyonlar çıkıyor özellikle renoise, skale (fast tracker 3 diyolar buna bir nevi),buzz ve psy...bilmemne diye bir program gayet tatminkar işler çıkarıyor. Tracker ın tadına bakan vaz geçemiyo :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Skale Tracker güzel ama vst pluginleri konusunda Renoise'a göre bence henüz zayıf. Fast tracker arabiriminde olması bi avantaj olabilir ama Renoise oldukça komplike. Daha önce Mad Tracker kullanıyordum. Onlar da 2.5 sürümünde vst enstrümanları desteklemişler ama Renoise'a göre CPU'ya daha fazla yükleniyor. Her iki trackerda da Slayer vst enstrümanını kullanıyorum, Renoise daha stabil çalışıyor. Buzz kullandım ama maalesef o da Renoise karşısında zayıf kalıyor. Sistemimde hep bir tracker kurulu olurdu önceden. Sonra vst plugin ve enstrümanları kullanabilmek için Fruity Loops kullanmaya başlamıştım. Çünkü vst'ler çok cazipti. Fakat yeni nesil tracker programları da yavaş yavaş vst kullanmaya başlayınca (özellikle Renoise gibi ) tekrar eski gözağrım Trackerlarıma geri döndüm.

Renoise'un shareware (Wav export seçeneği iptal edilmiş) versiyonunu aşağıdan indirebiliyorsunuz. Şu an piyasada 1.281 sürümü var fakat sitelerinde 1.5 sürümünü duyurdular. Ekran görüntüleri ve açıklamalar var. Piano roll gibi bir çok yenilikler eklemişler.Trackercı arkadaşlar kesinlikle kaçırmasın derim.
www.renoise.com
 
Geri
Üst