Kore Squier Fiyatları

Arkadaşlar bana mantıksızca gelen birşey hakkında sizin de fikirlerinizi merak ediyorum...

bu korea squierler, ben bugüne kdar ne korea squier kullandım ne de mexico fender ama forumlarda çok kişinin kanısı(bu ürünlerin ikisini de kullanan çok kişi) squierlerin bir mexico fender kalitesine çıkması imkansıza yakın birşey kimilerine göre imkansız ama fiyatlarına baktığımızda korea squierleri 500 tl civarı satmak isteyen, manyetik modifiyesiyle mükemmel hale gelir yazanlar ve SAÇMA teklifer yapmayın diyen insanlar var... burda bana mantıksız gelen şey: arkadaşım 700 800 e bile mexico fender bulabilirken squiere 500 550 tl istemek mi saçmalık yoksa squiere indirim teklif etmek mi ? (squiere manyetik takviyesi yapsak sonuçta fender fiyatına geliyor fakat aynı kalitede olmayabiliyor)

????
 
Kore yapımı iyi durumda bir Squier Stratocaster gitara 400, makimum 450 lira istemek mantıksız değil, gayet mantıklıdır. Manyetiklerini, tremolosunu, burgularını ve tüm elektronik sistemini yenilediğimizde( ki bu işlemler 400 lira civarına mal olur en fazla ) modifiyesiz bir Fender Standart Stratocaster'dan daha hoş bir gitar "elde etme şansınız yüksektir". Bakın kesin bi şey söylemiyorum, şansınız yüksektir diyorum. İsmi Squier olduğundan küçümsemek çok mantıksız. Ama 550 liralara satılması bana da mantıksız geliyor.
 
konu açılalı çok uzun zaman olmuş ama 94 yapımı kore squier denedim bildiğimiz suntadan yapılmıştı ve bu gitarlara forumda bazen inanılmaz fiyatlar isteyebiliyolar ki bence bu çok saçma
 
"Kore Squier > Mexico Fender > American Fender " klişesi sürüp gittiği için fiyatlar öyle.
Konu 2010'da açılmış ancak iyi oldu gördüğüm. Sahibinden.com'da hala 700-800 lira civarında satılık Kore Squierler var.
Ek olarak, Squierler kötüdür demiyorum. O standartlardaki çoğu gitara göre iyidir.
Ancak "modifikasyonla mexicoları geçer" gibi bir klişe daha var. Her gitar, isteğe göre modifikasyonlandığı zaman elbette o kişiye göre iyi olur.
Hepsi saçmalıktan ibaret kısacası.
Son olarak da, artık Japon gitarlardan sonra Kore gitarlar da ilgi görmeye başlandı.
Bundan bir 20 sene sonra "2010 Çin yapımı" diye strat satanlar olur sanırım fahiş fiyatlara. Ne de olsa, eski gitar. :)
 
konu açılalı çok uzun zaman olmuş ama 94 yapımı kore squier denedim bildiğimiz suntadan yapılmıştı ve bu gitarlara forumda bazen inanılmaz fiyatlar isteyebiliyolar ki bence bu çok saçma

Bu da benim ilana misilleme heralde... =) Ben ilanımdaki gitarın fiyatını fazlasıyla hakettiğini biliyorum.

Plywood yani esnaf ağzıyla gofret kasa olarak üretilmiş çok ciddi gitarlar vardır, bunlardan en başta 70lerin Gibsonları gelir. 300 400 TLlik gitarlardan beklentimizi de biraz düşürelim dostlar. Perde değişimi için bile 100 Dolar istiyolar, iki SD manyetik 200 Dolar. İyi bi gitarı neden 200 Dolara satalım zaten?
 
yok aslında ben kimseye gönderme yapmamıstım ilanınızı görmedim :) ben eskişehirde yıllar önce denmiştim bi tane tamamen tesadüf tabiki, sizin gitarınızı bilmediğim için fiyatı hakkında yorum yapamam ama 600-700 lirayıda haketmeyeceğini düşünüyorum umarım isteğiniz satışı gerçekleştirirsiniz :)
 
Geri
Üst