Pedalı pil ya da adaptörle kullanmak

Arkadaşlar pedal almayı düşünüyorum, satılan pedalların içinden adaptörü çıkmıyormuş galiba. Adaptör almak mı yoksa pille kullanmak mı daha avantajlı olur? Şarj olan 9V pillerden alsam daha iyi olur diye düşünüyorum hem kablo kalabalığından kurtuluruz hem de adaptörün sebep olacağı dip gürültüsünü de azaltmış olmaz mıyız? Yoksa pil ile verim alamaz mıyım? Eğer adaptör almamı tavsiye ederseniz bildiğiniz iyi bir marka var mı? Kötü adaptörle cihaza zarar vermek istemem.
 
Şarjlı piller her ne kadar ekonomik gibi gözükse de alkalin piller kadar verimli değildir. Sizi yarı yolda bırakma ihtimali her zaman vardır. Alırken pahalıdır, şarj cihazı iyi olmalıdır ve bu da pahalıdır. Doğru deşarj ve şarj edilmediği sürece kısa sürede yeteneklerini kaybederler. Örneğin ben bir Duracell alkalin pil ile mp3 playerimi günde 2 saatten tam 9 gün kullanıyorum. Ama daha yüksek kapasiteli şarjlı GP pil ile maksimum 4 gün gidiyor.

Diğer taraftan bir pedalın bence alkalin pil ile kullanılması her zaman bir adaptörle kullanınımdan daha temiz ses verir. Ama alkalin piller de uzun vadede pahalıya gelir. Dip gürültüsü konusunda haklısınız, ama doğru adaptör ile bunu da bertaraf etmiş olursunuz.

O yüzden en uygun çözüm bence kaliteli, tam regüleli, iyi bir adaptör almak ve buna ek uçlar yaptırarak kullanmak.

Yıldırım marka 9 Volt / 1 Amper tam regüleli bir adaptör tavsiye ederim. Bununla 5-7 arası pedalı rahatlıkla besleyebilirsiniz. Daha fazla pedal kullanacaksanız o zaman 2 amperlik bir adaptör alın. Yerli üretimdir, uzakdoğu malına göre fiyatı da iki katıdır, ama piyasadaki en iyi adaptörleri bence Yıldırım yapıyor. Uzakdoğu mallarına prim vermeyin.
Mesela Yıldırım CY 910 R , 9 volt, 1.2 amper kullandığım iyi bir adaptördür.
 
Geri
Üst