Klavye İle İlgili Birkaç Soru

3

312300312

Selam millet . Size klavye ilgli kafamı karıstıran birkac soru sormak istiyorum . 18 yasinda olmama ragmen parmaklarım bildiginiz 15 yasındaki kız parmagı gibi kısa kemikli - ve ayrıca tombul - parmak uzunlugum bazen calarken sorun yasamama sebep oluyor . bu sorunu cozmek icin klavye üzerinden yapabilecegim herhangi bir oynama veya işlem yada önereceginiz bi klavye tipi varmı ? Ayrıca klavye ile teller arasındaki uzaklıgı düsürmek için yapabilecegim herhangi bir işlem varmı ? Simdiden sagolun .
 
Bu sorun değil dostum. 15 yaşından küçük kızlar bile gitarı güzel çalabiliyorlar. Çalıştıkça ortada sorun olmadığını göreceksin.
Bu konu üzerine Öner Yavuz'un eğitim setinde özellikle değinilmiş ve hem anlatarak hem de gitar üzerinde göstererek bunun sorun olmadığını belirtmişti ama youtube'ye iki haftadır giremediğim için o videoyu gösteremiyorum.

Ek olarak,
Klavye üzerinde herhangi bir oynama ya da işlemin pek sağlıklı olacağını hiç sanmıyorum. Klavyenin sap ayarı da dahil kendine özgü ayarları var. Bu konu üzerinde daha detaylı bilgi verecek birçok arkadaşlar mevcut. Ben yalnızca bu kadarını diyebiliyorum.
 
Zakk Wylde'ın parmak genişliği benim parmak genişliğimin 2 katı kadardır. Ama baktığın zaman
Adam gitarı yemiş bitirmiş bide çıkartmış :)

Mesele senin parmakların değil. Mesele senin çalışman...
Çalışmadıktan sonra parmakların Süper ötesi olsa ne olur
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Atalay demiş ki:
Benim parmaklarım da kısadır, ama neler çalabiliyorum dersen alttaki linkime bak, dinle. Sanırım çalışınca oluyor.

Myspace profilin gercekten süpermiş be abi :D özellikle acılıs parcası cruising'deki sololar Joe Satriani'yi aratmıyor . Abi sadece meraktan soruyorum senin parmaklarının uzunlugu ne kadar - benim işaret 7.5 orta 8.5 yüzük 8 serce 6 cm falan - ? Bu konuyu gercekten calarken kafama takıyorum . Death in spirit crusher'ını calarken giristeki arpejli introyu calarken zorlandıgım için klasik gitarımı parcaladım :S - gerci elektroyu almamında bunda büyük bir payı var ama olsun :D
 
Geri
Üst