Türk üretimi amfi markası adı?

Merhabalar arkadaşlar

Başlıktan da anlaşılabileceği gibi, bir sorum olacak siz değerli TurkRock kullanıcılarına :)

Maşlak diye bir amfi markası vardı geçen yıl. İsmi hiç beğenilmiyordu malum Marshall çakması gibi duruyor ve anlamsız geliyordu hep insanlara :D

Biz de dedik ki bu amfiler Türk malı olacak, özgün olacak, kaliteli olacak, o zaman bu forumda bu soruya cevap verecek birsürü insan vardır yahu!


Soru şudur; "Türk malı bir gitar amfi markası olsa, bu markanın adı ne olmalıdır?"

Bu marka şöyledir ki, portatif, ucuz ve kaliteli amfi çözümlerine gitmektedir her zaman. Yeni başlayanlar olsun, seyahat edenler olsun, yanında amfi taşımak isteyenler olsun... Bu amfiyi kullanacak, cebine bile sığdırabilecek.

Böyle güzel bir fikre güzel bir isim bulmak lazım değil mi?

Siz yaratıcı dostlarımın bulduğu isimlerden en güzel 5'ine yeni çıkacak portatif gitar amfisi şahsım tarafından hediye edilecek.

Umarım yanlış yere konu açmamışımdır, açtıysam affoluna, tiz taşına gerekli foruma :)


Şimdiden hepinize teşekkürler,
Ömer T. Yağcı
OTY WORKSHOP İstanbul
 
Genelde markalar insanların soyisimleriyle anılır. Bunların Türkçesi komik olur gibi görünüyor ama yabancılarda niye öyle olmuyor? Demek ki konu algılamakla ilgili. Bence soyadınızı verebilirsiniz amfiye.

Olmadı benim aklımda şu var:

K-B (kırmızı-beyaz anlamında:Türk bayrağı)
 
Bu benim kendi düşüncemdir kötü gelirse size lütfen söyleyin =)
5803.jpg
 
Milliyetçi bir şeyleri çağrıştırmasın bence gına geldi. Karakutu, sertamp, senin ve ya varsa ortağının ilk iki harflerinin birleşimi ( ki bence böyle olmalıdır ) hatta Simurg filanda olabilir.
 
En temizi ingilizce olacaksa pock-amps yada lite-amps olmasından yanayım isminin firmanın distürünüde belli eder . Türkce isim arayıslarına devam ediyorum .
 
Ya da bosphorus olabilir üstünede logo olarak mavi beyaz yada kırmızı beyaz bir boğaz resmi .. Böylelikle ürünün üretildiği İstanbul'a da bi selam cakılmış olur :D
 
En son gelen cevaptan eskiye doğru cevaplayaylım (hızlı cevap yazarken daha kolay oluyor)

312300312: bosphorus güzel isim ancak böyle jenerik isimlerden kaçınmamız gerekiyor, google'a bosphorus yazınca neler neler çıkıyor çünkü :) ürün yurtdışında satıldığı zaman zaten pocket amp sıfatıyla satılacak, ama bu kadar beyin fırtınasına bir amfi hediye edilir :D hadi yine iyisin :D

semizotu25: Cepçi olayı reklamlarda kullanılabilecek nitelikte gözüküyor, aklıma bir iki fikir geldi bile :) isim bulamasaydık emin ol T.İ.B. koyardık markanın adını :D dolaylı yoldan bir adet amfi kazandınız :)

songlessbird arkadaşıma katılıyorum; anatolia, istanbul, smyrna gibi markalar varken hafif taklitçilik olur zaten bu tür çağrışım yapan isimler. (aman ha yanlış anlaşılmasın)

Blindeath: Aklımda olan en baskın fikri söylemişsin, OTY Workshop adı altında satış yapacağız. Sana da güzelinden bir amfi :)

V12: karşılık beklemeden verilen emeğin karşılığı en güzeli olurmuş :) uğraşların için teşekkür ederim, al şirket senin olsun. şaka şaka sana da amfi hediye :) :)


Uzun lafın kısası, Markamızın adı OTY Workshop İstanbul, ya da kısaca OTY. sigara paketi formatında çıkacak portatif amfimizin adı sigarAMP. yurtdışı için de cigarAMP yaparız olur biter :)

Bir de kibrit kutusu tarzı en ufağından bir amfi yapmayı planlıyoruz bir aksilik olmazsa, onun için de şimdiden beyin fırtınasına başlayabiliriz :)

Bu kadar kısa sürede cevaplar birikince mutlu oldum, 5.yi bekleyemeden cevap attım. Diğer cevap yazmış fikir sunmuş arkadaşlara amfiler piyasaya sürüldüğü zaman %50 indirim yapacağım :) Monster_YGT sen hariç, hiç kafa yormamışsın :D

Bu topic'e katkıda bulunmuş arkadaşlar bana özel mesaj atsınlar, adreslerini alayım :)

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, fikir alışverişine devam edelim, markamızı geliştirelim hep beraber. Destek vermek isteyen arkadaşları facebook'taki sigarAMP sayfamıza bekleriz. Detaylı bilgilere oradan ulaşabilirsiniz :)

Ömer
 
OTY marka olarak gerçekten güzel, ancak bir iki fikrimi de ben ifade etmek isterim. OTY isminizle uyumlu oldu, ancak okunuşu biraz zorluyor. Gerek Türkçe okunuşu, gerek ingilizce okunuşu biraz yorucu olabilir. Keza arama yaptığımda, bu ismi kullanan fazla şirket vb bulamamam da, ismin eşşizliğinden de kaynaklanabilir ya da ahenksel bütünlüğünün çok fazla olmamasından da kaynaklanabilir. Ama sizin hoşunuza gittiyse ne mutlu. Ancak bu tip marka çalışmaları da yapmış birisi olarak, bulunan ismi okunuş açısından kolaylaştırıcı bir takım ekler eklemenizin faydası olabileceğini düşünüyor. Örneğin marka isminin başına konulacak bir X harfi isme bir ahenk sağlayabilecektir. Xoty veya Otyx gibi. Burada x hem teknolojiyi temsil ediyor diye düşünülebilir, hem de ürün yelpazenizin gizemli, farklı ve özel olduğu hissiyatını verebilir.

Şirketler için marka çalışması yaparken yukarda bahsettiğim tarz konular günlerce karar ekibiyle tartışılır, marka ismi, tek başına size çok şey de kazandırabilir, çok şey de kaybettirebilir. Kılı kırk yarmak, hoşunuza gitmeyen en ufak bir uyumsuzluğu, ahenksizliği gözönünde bulundurmak ve en ideal marka ismini yakalamak gerçekten hem zor, hem de zevkli bir iştir. Yapacağınız küçük amfi içinde; eğer adınızın başharfini kullanmak isterseniz, adınızın başharfini ve amfinin minik olmasını düşünerek minik kelimesini yanyana getirip, "Omini" adında gerek yurtdışında telaffuzu yabancı gelmeyecek, gerek teknolojik çağrışımı bol bir isim konulabilir.
 
booster demiş ki:
OTY marka olarak gerçekten güzel, ancak bir iki fikrimi de ben ifade etmek isterim. OTY isminizle uyumlu oldu, ancak okunuşu biraz zorluyor. Gerek Türkçe okunuşu, gerek ingilizce okunuşu biraz yorucu olabilir. Keza Arama yaptığımda, bu ismi kullanan fazla şirket vb bulamamam da, ismin eşşizliğinden de kaynaklanabilir ya da ahenksel bütünlüğünün çok fazla olmamasından da kaynaklanabilir. Ama sizin hoşunuza gittiyse ne mutlu. Ancak bu tip marka çalışmaları da yapmış birisi olarak, bulunan ismi okunuş açısından kolaylaştırıcı bir takım ekler eklemenizin faydası olabileceğini düşünüyor. Örneğin marka isminin başına konulacak bir X harfi isme bir ahenk sağlayabilecektir. Xoty veya Otyx gibi. Burada x hem teknolojiyi temsil ediyor diye düşünülebilir, hem de ürün yelpazenizin gizemli, farklı ve özel olduğu hissiyatını verebilir.

Şirketler için marka çalışması yaparken yukarda bahsettiğim tarz konular günlerce karar ekibiyle tartışılır, marka ismi, tek başına size çok şey de kazandırabilir, çok şey de kaybettirebilir. Kılı kırk yarmak, hoşunuza gitmeyen en ufak bir uyumsuzluğu, ahenksizliği gözönünde bulundurmak ve en ideal marka ismini yakalamak gerçekten hem zor, hem de zevkli bir iştir. Yapacağınız küçük amfi içinde; eğer adınızın başharfini kullanmak isterseniz, adınızın başharfini ve amfinin minik olmasını düşünerek minik kelimesini yanyana getirip, "Omini" adında gerek yurtdışında telaffuzu yabancı gelmeyecek, gerek teknolojik çağrışımı bol bir isim konulabilir.


düşünceli yorumunuz için teşekkür ederim, ileriki çalışmalarımızda söylediklerinizi göz önünde bulunduracağız :) google "oty" kelimesini "did you mean TOY" olarak algılasa da oty yazınca gittigidiyor sayfamı kolaylıkla görebiliyorum, bu da bir artı olsa gerek :)
 
Rica ederim. :) Evet google da çok birşey yok. Anca çok derinlemesine aratılırsa, mesela "whats OTY" gibi, sadece yurtdışında OTY nin Over To You nun kısaltılmışı olduğu ve Britney Spears ın bu adda bir şarkısı olduğu çıkıyor. Çok fazla sonuç yok. Zaten eğer yurtiçi çalışacaksanız çok da önemli değil. Ben uluslararası ticarete de yönelirseniz marka çok önemli olacağı için onları yazmıştım. Gittigidiyor dan satış düşünüyorsanız, markadan çok yurtiçi tanınılırlığınız, ürün kaliteniz vb satışlarınız için gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Umarım yazdığım eleştiriler sizde olumsuzluk oluşturmamıştır. Zira ben mesleğimle alakalı olduğu için, ilgimi çekip te başlığa yazma ihtiyacı duydum. Ama inanın ki masa başında, toplantılar da bulduğumuz marka isimlerine öyle eleştiriler yapıp yerden yere vuruyoruz ki. Mesela; "O ne öyle traş bıçağı markası gibi? O isim olur mu yahuu, bana ciklet markasını andırdı. Hayır efendim hiç ahenkli duruyormu sizce" gibi vb vb. Zaten amaç en iyiyi bulabilmek için en az eleştirebildiğimiz altın sözcüğü bulabilmek. Bunun için de eleştirmek biraz da iş alışkanlığımız.
 
Geri
Üst