reason cubase üstadları anlatıyor

evet dogru diyosun da ben şu noktada takıldım bu arkadaşlar pek cok farklı program ve sistemler kullanarak çalışıyolar ben kendimce iyi bir sonuç aldım diye düşünüyorum acaba eksik birseyler varmı hala diye kuşkudayım cunku pek cok arkadaş müthiş program karmaşaları hardware yığınları içinde bi şeyler yapmaya çalışıyolar sanırım ya da bana öyle geliyo eğer bana biri hayır kardeş sen yanlış yapıyosun bu böyle olmalı derse fikrini dinlerim ama benim düşüncem cok fazla açılmadan belli bir programın tüm özelliklerini kullanmak daha doğru ne kadar fazla karışık yöntem kullanırsan yaptığın iş o kadar fire veriyo
 
sen kendin yaptığın müzikten memnunsan, ve şayet profesyonel amaçla yapıyorsan ve dinlettiğin kişiler sonuçtan memnunsa sorun yok demektir. ama kulakları açık tutmak önemli.

groove agent ve virtual guitaristten bahsetmişsin, bunlar loop temelli programlar ve ben müziğimde herkes tarafından kullanılan loopların bulunmasını istemiyorum mesela(tamamen kişisel tercih meselesidir, sen memnunsan mesela sorun yok). duyduğum parçalarda, artık ezberlediğim virtual guitarist rifflerini duymaktan sıkıldım. groove agent ile biraz uğraşan kişi ise, dinlediği parçada "hmm davullar groove agent" diyebiliyor. bunlar bana göre çok sıkıcı ve olmaması gereken şeyler, ama sen memnun olduğun sürece inan hiç sorun olmaması lazım.

yukarıda bahsedilen yöntemler karışık değil aslında, temel bile sayılabilir. bilirsin programa hakim olmayınca, her şey karışık gözükebilir.

fazla program kullanmama konusunda haklısın. her şeyi biraz öğrenmek yerine, bir kaç şeyi tam öğrenmek en doğrusu. eldeki malzemeyi iyi kullanarak çok daha iyi sonuçlar alınacağını düşünüyorum senin gibi. ama ille de sade kalıcam diye arayışlara girmemek doğru olmaz.

sanırım bu konuda insana en çok ilham verecek şey, piyasada albümlerde görmediğimiz, ancak dünyanın dört bir yanındaki amatör müzisyenlerin kayıtlarını, çalışmalarını indirmek, ve dinlemek, ne yaptıklarını, neyi nasıl becerdiklerini düşünmek. açık kulaklar şart.

ister istemez kıyas yapılıyor çünkü. hayatında hiç müzik dinlememiş bir insan, bir tahtaya bağlanmış tek telin sesinden büyülenecek "vay be neler yaptım" diyebilecektir. bu örnekten yola çıkarsak, başkalarının işlerini dinleyip kendince yorumladıkça insan kendi eksiklerini görür ve ilerleme imkanı bulur. -bu laflarım kesinlikle sana değil, genel fikir olarak söylüyorum- kapalı kulaklarla "ben bu işi iyi yapıyorum, memnunum halimden" diyen kişi, başkalarının eserlerini dinlemediği için kendi işini iyi yaptığını sanabilir. belki de gerçekten iyi yapıyordur, ama ilerleme katedemez. azcık derin konular sayılabilir.

bu arada ozz kayıtlarını merak ettim, birini veya bir kaçını dinleyebileceğimiz bir yer var mı?
saygılar.
 
kayıtları henüz internet ortamına taşımadım ama yakında haber veriririm söylemek istediğim şuydu ben 16 yıldır pek cok gurupta müzik yaptım (bu arada 28 yaşındayım:) digital kayıt teknolojisini yeni yeni tanıyorum en son 6 yıl önce tascam adında kocaman ve pahalı bir cihazla kayıt yapmıştım simdi ise artık grup elemanlarının kaprisleri ve uzayan süreler şarkıların anlatılması cıkarılması gibi problemler olmadan Cubase ve pluginleri ile pek cok sey yapabiliyorsun pluginleri iyi kullanırsan inan bana sıradan bir ritm gitariste yaptırabileceğinden daha cok sey yaptırabiliyosun Cubase ile ilk kez 1998 yılında vst versiyonu ile calışmaya başladım ve şimdi tek düşüncem şu eğer satriani de evinde Cubase kullanıyosa ben neden başka elemanların davulcunun bascının kaprisini çekeyim olay bitmiştir zaten digital kayıt ve pluginler icat oldu ve ben geri dönüp baktıgımda iyi bir kayıt almak icin analog cihazlar icinde gecirdiğim on yıldan fazla zamana yanıyorum
 
bu arada yinede şunu söyleyeyim hiç bir program ya da yazılım analog cihazlarla bir studyoda onlarca cihazın icinde iyi bir grupla yapılan hücum kaydın zevkini vermiyo gireceksin studyoya açacaksın amplini ortadan sallandıracaksın shure mikrofonu işte kayıt budur. Ama şu anda mecburen kendimizi eve kapadık mecburen teknolojinin kucagına oturduk cünkü eskisi gibi gruplar toplayamıyosun eskisi kadar iyi müzisyenleri de kolay kolay bulamıyosun ben 80 lerde de 90 larda da müzik yaptım elektrik gitar çalıyorum inan bana hiç bir şeyde eski ruh yok ilk digital kaydımı 1997 de cakewalk ve roland kullanarak yapmıştım o günden bu yana içimde hala bir tatminsizlik var çünkü yaptığım işin ruhu yok geçenlerde cok ünlü ve cok satan bir grubun roportajını dinliyorum ve cok tutan parçalarının tamamen acid pro 4.0 ürünü olduğunu öğrendim e kardeşim o zaman neden eline gitarı alıp poster çekimi yapıyosun ki onun yerine al eline kullandığın yazılımın kutusunu ya da bilgisiyarı öyle poz ver olay burada bitmiş ve müzik ölmüştür. düşünsene zamanında benim onlarca analog cihazı toplayıp, grup elemanları ile aylarca süren provalardan sonra yaptığım kaydı şimdi bilgisayarın başında henüz yeni müzige başlamış kompozisyondan, notadan, arajmandan ensturumandan zerre kadar anlamayan kişiler yapabiliyo lafım kimseye değil içimi döktüm sadece:)
 
YARDIIIM!Midi klavyeyi reason enstruman paylaştırmak?

Değerli reason üstadları abilerim :) laptop ve midi klavye ikilisiyle reasondan ses alarak canlı performans planlıyorum.Fakat Reason MIDI klavyemi bölemiyorum.Sadece NN-XT de oluyor bu ama bunun içinde çok zahmet çekiyorum.Mesela C-2 yle C-1 arası efektlerim olsun,C-1 le C 1 arası bas olsun,C 1 le C 4 arası synth olsun...işte bööle her şarkı için ayrı birer enstruman hazırlayım diyorum.Nooolur bana yardım edin yapılabilecek bir şeyler sööleyin fazla uğraşmadan yapılabilecek birşeyler sööleyin.MIDI klavyem 88 tuş;boşa gitsin istemiyorum[/code][/b]
 
cubase nin çalışması için ses kartının onboard olmaması gerektiği duyumunu aldım , pod xt live kullanıyorum ve bilgisayar bunu ses kartı olarak tanıyor, kayıtlarımı da prosesörüm üzerinden yapıyorum ,cubase sorun yaratır mı ?
 
merhaba reasonda rewire ozelliği ile cubase açmak istiyorum fakat cubase den sadece metronom vermek istiyorum bunu nasıl yapabileceğimi anlatırsanız sevinirim ayrıca bana cubase den aldığım sesi bir output a reasondan aldığım sesi başka output a verecek bir ses kartı tavsiye ederseniz sevirim
 
erbill demiş ki:
cubase nin çalışması için ses kartının onboard olmaması gerektiği duyumunu aldım , pod xt live kullanıyorum ve bilgisayar bunu ses kartı olarak tanıyor, kayıtlarımı da prosesörüm üzerinden yapıyorum ,cubase sorun yaratır mı ?
onboard ses kartıylada cubase çalışır.Ama kartın kalitesine göre performans verir.bi soundblaster16 ıyla kafayı yerken bi deltayla işini görebilirsin mesela..podxt live ı ses kartı olarak gösterip cubase de kayıt yapabilirsin.ben denemedim ama yapanlar var.
 
arkadaşlar burada herkes üst düzey konulara girmiş.ben sıradan bir konuda yardımınızı istiyorum.reason'da gitarla nasıl kayıt alırım(işlem basamaklarını biri açıklarsa minnettar olurum),aynı şekilde vokal kaydını nasıl yapabilirim yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
 
Geri
Üst