Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

Fakir ama gururlu setupum😊. Tonlar beni tatmin ediyor ve oldukça mükemmel
 

Dosyalar

  • IMG-20180701-WA0000.jpeg
    IMG-20180701-WA0000.jpeg
    265.6 KB · Gösterim: 483
  • IMG-20180621-WA0015.jpeg
    IMG-20180621-WA0015.jpeg
    265.7 KB · Gösterim: 629
  • IMG-20180621-WA0019.jpeg
    IMG-20180621-WA0019.jpeg
    251.3 KB · Gösterim: 748
FullSizeRender (2).jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender (1).jpg


Bu da benim mütevazı setup :)

Pedallar ve sinyal yolu: 535q > ep booster(çakma :D) > blues crab > green mile > distortion iii > tonelab ex

Sahnede amfi kullanmıyorum. Vox Tonelab Ex üzerinden amfi modellemesi açıyorum. Reverb, delay ve modulasyon efektlerini de yine prosesörden alıyorum. Drive ve wah için de analog pedalları kullanıyorum. Aylarca amfi ile aylarca eziyet çektiğime üzülüyorum. Şu halde son derece iyi sonuçlar aldık hiç problem yaşamadım. Pedalların hepsinden de aşırı memnunum. Tam olmasa da istediğim sesleri alıyorum ve mutluyum. Bu pedallara ek olarak kompressör, güçlü drive ekleyen bir booster(tavsiyelerinizi beklerim), midi kontrollü eq ve Nux Cerberus gelecek.

Caline pedal adaptörü ise işini yapan ve ısınmayan alet. Korkarak almıştım fakat hiç sorun yaşamadım. Bu hafta ilk kez sahneye götürdüm, sahnenin yalıtımı da baya iyiydi, o kadar drive yüklenmeme rağmen dip normal seviyedeydi, strat ile kullandım. Humbucker manyetikli bir gitarla dipler farkedilmeyecektir bile.

Gitarlar:
Cort Z44: 10 yıllık emektar gitarım :) Hard rock ve metal müziğe çok uygun. Tonları fazla sert fakat ilk gitarım olduğu için vazgeçemiyorum. Uygun eq ayarları ile nispeten yola geliyor. Metal müzik ya da sert müzik yapmıyorum bu yüzden yanına bir strat almayı uygun gördüm. Sustain ve çalım rahatlığı olarak muazzam. Cort'a ön yargıyla yaklaşılmasını garip buluyorum. Gitarı her çalan klavye rahatlığı başta olmak üzere şaşkınlık yaşıyor. Push pull manyetik sayesinde de hafiften telecaster sounduna girebiliyor ama hafiften :)

Sx sst62: Son derece memnunum. Programlarda kullanıyorum. Bakımını ve ayarlarını düzenli olarak lüthiyere yaptırıyorum. Tabii ki akort burguları ve köprüsünün değişmesi gerek. Gitarda yaşadığım tek sorun kalın mi tel akort burgusunun bazen boşa dönmesi. Fakat solistimize aldığımız sst57 modelinde böyle bir problem yok. Bu da benim şanssızlığım diyelim :)

Joyo American Sound'u artık sahnede kullanmıyorum. Sebebi preamp özelliği göstermesinden dolayı tonelab ex üzerinden açtığım modellemelerde iyi sonuç vermemesi. Tek başına kullanıldığında gayet hoş. Evde ses kartına direkt bağlayıp antreman yaparken sıkça kullanıyorum.

Focusrite Scarlett 2i2: Son derece iyi preampa sahip bir ses kartı. Çok memnunum. Tek problemi Windows 10 ile iyi anlaşamadı. Sıkça ses kesilmesi sorunu oluşuyor. Çıkar tak yaptığımda düzeliyor. Sitesi üzerinden 1-2 ay süren mail trafiği sonucu sorunu çözemedik. Ben de çok üzerinde durmadım. Böyle kullanmaya devam ediyorum.
 
Mooer Radar'dan önce neden di box kullandınız ?
Amp1 in avantajlarindan biri de herhangi bir yuk (speaker) baglamaniza ihtiyac duymamasi. Boylece Amfinin speaker out cikisini direk DI box a baglayip padler sayesinde sinyali line seviyesine dusurup (-20 db) Mooer Radar'a giriyorum. Sonrasinda gerek olmasa da (Radar'in cikisi balansli) herhangi bir topraklama sorunu yasamamak icin Radar'i tekrar DI boxtan gecirerek miksere bagliyorum.
Bu arada Celestion IRleri kullaniyorum Radar uzerindekileri degil.
 
Bu IR konusunda kafama takılan noktalardan biri, custom IR kullanıldığında bir ürünün diğerinden farkı kalmıyor mu? Yani torpedo cab'e yüklenen custom IR, mooer radara yüklendiğinde aynı sonucu mu veriyor? Ya da çok yakın vs?
 
Bu IR konusunda kafama takılan noktalardan biri, custom IR kullanıldığında bir ürünün diğerinden farkı kalmıyor mu? Yani torpedo cab'e yüklenen custom IR, mooer radara yüklendiğinde aynı sonucu mu veriyor? Ya da çok yakın vs?
Benim fikrimce evet. Eger bunun yaninda farkli fonksiyonlarini da kullanmak istiyorsan (power amp sim, mic sim, reverb, midi etc...) o zaman urunler farklilasiyor. Bence Radar'in (V1.2) 44.1K sampling rate, 23.2ms IR sample length fazlasiyla yeterli.

 
Geri
Üst