Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

Nedir bu V3'ün olayı?

B

The Paul Cochrane Timmy 15th Anniversary Pedal brings about a few changes to the venerable Timmy. But don't worry! At its heart it is essentially the same pedal, but with some considerable tweaks.

1) The external switch is now a gain boost, offering far more gain range than any previous version of Paul's pedals.

2) The amount of overdrive from the Gain pot has actually been reduced so that it works much better with BOTH positions of the Gain Boost switch. It's now easier to dial in precisely where you want the breakup level to be.

3) Non-reversed Bass & Treble pots. The non-reversed pots addresses those that wished for a more intuitive and conventional knob function. No more turning the bass and treble knobs up to reduce the frequencies.

4) The symmetrical/asymmetrical clipping switch has been moved to an internal dip switch, which is the previous top and middle position of the switch.

- Özetle bass ve treble potları artık ters değil düz çalışıyor.

- Simetrik/Asimetrik anahtarı dip switch olarak kasanın içine taşınmış.

- Bu anahtar yerine ise gain boost anahtarı koymuş.

- Pedalın toplam gainini de gain boost ile daha iyi çalışsın diye azaltmış.

Bir de 1458 opamp takmış. Ancak ne kadar büyük fark yaratır bilmiyorum.

V3’ün ilk serisinden alacaktım da arkadaşımın dönüş tarihine ancak yetişecek gibiydi; ki o güne kadar söylenen stoğa geliş tarihleri hep ertelenmişti. Ben de Paul ile iletişime geçtim, benim için bir tane yetiştirebileceğini söyledi ancak sonradan yalan oldu. Neyse ki, V2’nin tam anlamıyla ‘son’ partisinden bir tane alabildim. Paul’den de bir daha ses çıkmadı. V3 ise aylar sonra piyasaya çıktı. Hemen ardından da MXR Timmy çıktı. Adamı en yoğun döneminde darlamışım 😬 Boşuna gaza gelmişim gerçi, v2, v3 vs. fark etmez kısacası muhteşem pedal işte.

Amerika’dan alabilen kaçırmasın alsın. Keza stoklara geldiği gibi dakikalar içinde bitiyor. Sonra millet reverb’e üzerine 50-100$ ekleyip koyuyor. Beğenmeyen anında satabilir.
 
Bildiğim kadarıyla Paul corona sürecinde tedarik zincirinde problemler yaşadığı için üretimi bayağı yavaşlamış durumda.

Yazılanlara göre 1458 opamp bir tık daha yumuşak drive karakterine sahipmiş.

Yine Paul’un TGP’de kendi yazdığına göre v3 non-boost modda timmy v2’nin yarısı kadar, boost modda v2’nin 10 katı kadar gaine sahip.

MXR Timmy v2 versiyon baz alınarak üretilmiş.
 
Bildiğim kadarıyla Paul corona sürecinde tedarik zincirinde problemler yaşadığı için üretimi bayağı yavaşlamış durumda.

Yazılanlara göre 1458 opamp bir tık daha yumuşak drive karakterine sahipmiş.

Yine Paul’un TGP’de kendi yazdığına göre v3 non-boost modda timmy v2’nin yarısı kadar, boost modda v2’nin 10 katı kadar gaine sahip.

MXR Timmy v2 versiyon baz alınarak üretilmiş.

Valla benim hikaye 1 yıl öncesine dayanıyor. Paul’un meşgul olması kadar normal bir durum yok. V3’e yetişemedim ancak sağlık olsun Klon KTR ile stack ediyorum ben de :)

Güzel günlerde kullanın 🤘🏻
 
Bugünün teknolojisiyle seksenlere şöyle bi gidip gelmek için...
IMG_1130.JPG


Bu da pedalboardun son hali diyecektim ama bu fotoyu sabah çektikten sonra DD-20 in, BluesBreaker out oldu.
IMG_1135.JPG
 
76646 eklentisini görüntüle 76647 eklentisini görüntüle 76648 eklentisini görüntüle

Şu sistemin güç ve ses kablolarını düzgünce takması bile 45 dakika sürüyor:) Bugün bizzat yaşadım. Pre postlar, loop in loop outlar , midiler tap switchler bilmemneler.. 30. dakikalarda her şeyi satmaya karar vermiştim. Allahtan bir süre sonra bitti ve tak çal kısmına gelebildim de sinir harbi geçti:) Şu an her şey dört dörtlük oldu. Yaşasın:)

Sinyal sırası şu şekilde :

Empress buffer plus loop out - hotone liftup booster - eventide h9 input1 - mobius input right - soul food - custom analog pedals italian 12ax7 drive - ac plus - bb preamp - empress buffer plus loop in ( tuner out - polytune 2 mini )

Fx loop : alen geere junkie - moog mf delay - eventide h9 input 2 - mobius input left - ditto x2

Ditto out 1 ve out 2 ( zaman zaman) stereo olarak iki ampliye gidiyor. Genelde mono kullanıyorum.

Disaster area dmc4 gen2 midi out - mobius midi in - midi out - eventide h9 midi in

Expression kontrolü dmc4 üzerinden iki pedala da moog expression pedalı ile oluyor.

Alt sağda Alen Geere Emre'nin yaptığı özel bir multi switch - expression var. O şu anda sadece moog mf delay için expression görevi görüyor ama strymon için tap ve favourite switch olarak da kullanabiliyorum.

Ayrıca h9 için 3 düğmeli bir extra aux switch kullanıyorum. ( digitech fs3x )

Soul food ve mobius u true bypass, eventide ı dsp+fx bypass kullanıyorum.
Selamlar,. Setupdaki h9, max mi acaba
 
lo-fi junky den memnun kaldınız mı?
zvex’in vergi işini nasıl hallettiniz bu arada?

280 lira civarında gümrük vergisi çıktı toplamda. Yaklaşık bir saat kadar kurcalama fırsatım oldu. Ton olarak güzel ama daha tam istediğim şekilde ayarlayamadım fazla compresörlü geliyor şuan ses. Ama demolarındaki tonun aynısı çıkıyor yani, aradığınız ses oysa direk alabiliyorsunuz.
 
Aa bu benim gitar , 2005 yilinda forumda satmistim sonra cok ucmustu fiyati falan...
Cok lezzetli gitar ama klavye soyulmus zaman icinde :) ben sattigimda gicirdi daha. Koprude de tone zone vardi heralde.
Ben aldığımda köprüde Super Distortion vardı köprüde, şimdi Pearly Gates var. Fiyatı da 2017de şimdiki çoğu Squier Affinity'den bile ucuza geldi ama bana gelirken kargoda kaza geçirdi malesef, askı piminin olduğu yer içine göçmüş ve gövde ve sapın bağlandığı yerde boya çatlağı var, keşke Ankara'ya gidip kendim getirseydim diye çok dertlendim sonrasında. Yine de HM Strat candır, muhtemelen benim çocuklarıma falan kalacak ilerde, çünkü kullandığım en rahat gitar. Fırsat bulunca yurtdışından bi tane daha getirteceğim
 
Geri
Üst