Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

lotion demiş ki:
Atalay abi line 6 wireless shure lardan başarılımı sence ?
bide m13 ü satsana bana :) bi ara uricam studyoya :)

gorusuruzzz
ümitcan

Stüdyoya beklerim .
Line 6 nın G50 si çok çok iti şimdi G90 çıktı ona bakıcam. O tam profesyonel.

M13ü yeni aldım olm biraz eskisin satarım :p
 
Atalay demiş ki:
seri001.jpg


G9.2tt nin sesi harika. Özellikle Peavey simulasyonu tam bana göre.


sanırım müzikle ilgili aletleri cıkarsak oradan oda gayet derli toplu biyere dönecek :D saka bi yana atalay zoom almayı düşünüyorum ancak voxla ikisinin arasındayım vox denemişliğin varmı bi kıyaslama yapabilirsen sevinirim :)
 
Tonelabları mı diyorsun? Soloist değilsen gayet yeterlidir ancak modeler ve efekt olarak daha sınırlıdır G9 a göre. Ayrıca pedal olarak G9 en iyi şu anda. 3 boyutlu pedalıyla harika işler yapabilirsin G9 ile. Ama efekt ve artistik hareketler yapmıyorsan Vox gayet iyidir.


636544.jpg


478442.jpg



Bu arada odamın hali şu anda çiçek gibi çok temiz, o resim sadece gitarları biraraya getirip odamda yeni düzenleme yaparken çekildiği için karmaşa içinde. :)

duvargtr.jpg
 
aslında analog setup kullanıyorum ancak evde yaptığım yani yapmaya calıstığım kayıtlarda falan çeşitlilik için bi prosesör arayısına girdim analog setupta cok fazla efekt kullanmıyorum ama sanırım tercihim zoomdan yana olacak :)
 
Analog merakın varsa ve hepsini birarada istiyorsan Line M13 ya da M9 almalısın. Stompbox modeller olduğu için sıcak analog distortion modelleri inanılmaz. Youtube da karşılaştırmalar var orjinal pedallarla modellerin aynı markasıyla karşılaştırmasında arada fark duymuyorsun.
 
Biraz deneysellik, biraz da bu forum yüzünden pedala da merak saldık sonunda. Bu da benim mütevazi takım taklavat:

P1020268.JPG

Eksik olmasın, bu da prosesörüm. Hala candır bu da:

P1020238.JPG
 
POD'dan değişik anfilerde veya mekanlarda iyi verim alabiliyor musun?Benim GNX-1de her zaman her mekana göre farklı ayarlamalar yapmam gerekiyor ve bu durumdan çok sıkıldım.
 
POD'dan değişik anfilerde veya mekanlarda iyi verim alabiliyor musun?Benim GNX-1de her zaman her mekana göre farklı ayarlamalar yapmam gerekiyor ve bu durumdan çok sıkıldım.

Öncelikle söyleyeyim, ben sahne müzisyeni değilim. Arkadaşlarla arada bir takılıyorum. Bu aletleri şu an eski bir lambalı amfi ile kullanıyorum.

POD'u da daha önce Marshall MG 15, adi bir saz amfisi, Dean Markley (modeli şu an hatırımda değil) ve bir de markasını hiç duymadığım dört farklı transistörlü amfi ve Dual amfili pikap ile kullandım. (Dual deyip geçmeyin, HS33 gibi bazı modellerinde germanyum devre kullanılmış, hi-fi ekolayzırı ile de deli gibi bir ton yakalamıştım. Detone de olmuyordu mübarek. 4 ohm 40 wattlık bir hoparlör ile uzun süre götürür.) Amfilerin kalitesi iyileştikçe sadece ekolayzırlarda ufak tefek değişiklikler yapmak yeterli oldu aynı performansı almamda. Çaldığım mekanlar ev, stüdyo veya arkadaşın dükkanı oldu ve bu mekanlara göre ayar yapmak zorunda kalmadım şimdiye dek. Daha basık veya çok geniş, sahnesi, tesisatı bulunan bir ortamda ise POD ile çalamadım bugüne dek.
 
Ben de bu ara Floor POD'u miksere bağlıyorum, yarın konsere çıkacam bu şekilde ama ses hep çamur, gerçi ABD fiyatı 150 dolar olan POD'un en düşük modelinden bahsediyoruz ama insan en azından bi noise gate, bi kompresör falan koyar içine göstermelik...
 
Bu alet benim değil, alacak olsam buna kadar milyon tanesi var ama elde bu var şu an. Resmen ömür törpüsüymüş bu oyuncaklar; sen ne çalarsan çal, o bildiğini okuyo. Hiç sevmedim.
 
Eğer elindeki bu Floor ise seçenekleri sınırlıdır, Pocket POD'un irisi gibidir:
flr.jpg


Genelde kullanılan, Floor POD diye de bilinen asıl model ise Floor POD Plus denilenidir ki kullananları hep memnundur ve seçenekleri de gayet geniştir:

Floor POD PLUS.JPG


Ama dediğim gibi, mikserde güç katı yoksa ne takarsan tak o miksere, ton alamazsın. Floor POD'da var mı bilmiyorum, benim böbrek versiyonda bu durumlara karşı "A.I.R. MODE" diye bir olay var. Onun sayesinde sıradan teypler gibi güç katı olmayan ünitelerde de alet iyi performans sergileyebiliyor.
 
Geri
Üst