Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

Ben aldığımda köprüde Super Distortion vardı köprüde, şimdi Pearly Gates var. Fiyatı da 2017de şimdiki çoğu Squier Affinity'den bile ucuza geldi ama bana gelirken kargoda kaza geçirdi malesef, askı piminin olduğu yer içine göçmüş ve gövde ve sapın bağlandığı yerde boya çatlağı var, keşke Ankara'ya gidip kendim getirseydim diye çok dertlendim sonrasında. Yine de HM Strat candır, muhtemelen benim çocuklarıma falan kalacak ilerde, çünkü kullandığım en rahat gitar. Fırsat bulunca yurtdışından bi tane daha getirteceğim
Cok iyi eger ucuza aldiysan , ben de ariyorum bir tane daha fakat malesef bulamiyorum. Bulsam da fiyatlari baya ucuk oluyor. Bir ara meksika fender fiyatinaydi , simdi sanirim daha pahali.
 
Türkiye’de yok diye üzülmeyin arkadaşlar, Amazon’dan sipariş ettim, 6 günde ulaştı elime, 1 hafta bile sürmedi:

374F3583-6E2C-4876-9A77-68350C431870.jpeg
 
dostum ben de line 6 modellerine bakıyorum da sanırım sadece pod go ve helix stomp var amazonda (helix lt görünmüyor).
aslında helix stomp'un fx looplarından faydalanarak boss gt1 (şu anki cihazım) ile birleştirerek kullanabilirim diye düşünmekteyim. yani gitar -> helix stomp -> boss gt1 -> helix stomp yapıp stomp'dan çıkış alabilirim, böylece sinyal yolunu uzatıp efekt olarak hangi cihaz iyiyse onun efektlerini kullanabilirim diye düşünüyorum.

bir de amazondan alınca tek çekim mi oluyor?

Kullanım alanına göre kimilerine Helix Floor/LT fazla olabilir. Ben evde kullanacağım için Stomp + Helix Native aldım (Native 100 USD'ye denk geliyor Helix ürünü alınca). Bu şekilde HX Stomp'taki presetleri direkt Native'e veya Native'dekileri direkt HX Stomp'a (6 blok dahilinde) atabiliyorum.

Bu arada yanında 15-20 USD'ye Mosky footswitch'ten de aldım, canlı kullanım olursa bir gün üzerindeki 3 tuşa dokunmadan presetleri switch edebilme adına.

Tek çekim olarak alıyorlar ödemeyi.

UPS aracılığı ile gönderiyorlar. Ürün Türkiye'ye gelince UPS'in size gönderdiği Gümrük formunu doldurup email olarak adamlara atıyorsunuz ve ürünü kapınıza kadar getiriyorlar. Amazon aracılığı ile geldiği için de sonradan sürpriz şekilde gümrük masrafı vs çıkmıyor çünkü gümrük bedelini zaten başta öderken vermiş oluyorsunuz. Bunu da soran olursa diye belirteyim dedim.
 
bunlar hangi pedal ne işe yarıyor
Bir pedalın aslının taklidine klon pedal denir. Bunlar ise klonun klonu. İç mimari (şema) olarak klona yakın ama çeşitli durumlardan dolayı farklı parçalar ve değerler de kullandım, kullanmak zorunda kaldım. Klon olarak aldığım şemalar MXR micro-amp, bu pedal sesi ''transparan''a yakın bir şekilde yükseltiyor. Fuzz devresi var, sadece beş devre elemanından oluşuyor, camiada bassfuzz diye tabir edilir yapılması en kolay pedaldır boyuna göre büyük işler çıkartır. Üç adet overdrive pedalı var. Purple plexi, lovepedal eternity ve Timmy. Sadece Timmy de şemaya sağdık kalmaya çalıştım. Orta yollu güzel bir pedal. Auto-wah pedalı var Tim Escobedo'nun photon filter adlı ışık hassasiyeti ile çalışan wah pedalı. Şeffaf ledler pedalın performmansı değiştiriyor. Son olarak yine Tim Escobedo'dan envolpe filter diye tabir edilen bir pedal var, disco funk ve ördek sesi üçlemesini yakalayan bir pedal adı phuncgnossis. Ne işe yaradıklarına gelince, bir çok şey öğrenmeme yaradılar.
 
Daha birkaç gün oldu elime ulaşalı, henüz olmadı bu durum. Aşağıdaki linkte DSP kullanım oranları Helix ailesinde gösterilmekte:

 
Pedal yapımındaki çalışmalarım sonuna yaklaştı. Buda benden ev yapımı çoklu pedal kutusu. Ebat kıyaslaması için thr üstte.
 

Dosyalar

  • IMG_20200924_132635.jpg
    IMG_20200924_132635.jpg
    407.6 KB · Gösterim: 183
  • IMG_20200924_132730.jpg
    IMG_20200924_132730.jpg
    362 KB · Gösterim: 200
  • IMG_20200924_133129.jpg
    IMG_20200924_133129.jpg
    376.3 KB · Gösterim: 194
merhaba arkadaşlar .. Sweet Child O' Mine şarkısı için MXR M104 Distortion bu pedal mı lazım


Ya bundan lazım:


Ya da bundan:

 
Geri
Üst