Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

İnceleme yazısını da merakla bekliyorum.

kısaca anlatmaya çalışayım,

Alet bildiğin loop switcher. Çalışması şöyle, play modayken doner tusa bir kere basık tutunca edit moduna geciyor. Editte ise loopta herhangibir ayarı yaptın diyelim mesela 1 3 açık diyerleri kapalıya ayarladın buna karar verdin bu asama bitti. Sonra bidaha basık tutuyosun doner tuşa write moduna geciyor, bu modda döner tuşu sağa çevirince kaydediyor solo cevirince kaydetmiyor, her iki durumun sonunda alet playmoduna geri dönüyor. Write modunda tekrar basık tutarsan bu sefer midi channel moduna geciyor, burdan aletin sinyali hangi kanaldan alacağını seciyosun. Omni yok yanlız 1 den 13 kadar mı ne kanal var. Onun dışında amp switching de yapabiliyosun, onu da edit modunda ayarlıyorsun. Bu ayarları her preset için yapıyor.
 
20161205_200745_HDR.jpg
 
CS3 performansı beklentisiyle getirilmiş lakin (belkide kullanılan gitardan dolayı) beklentileri karşılayamamıştır. Firmaya mesaj attım, demolar iyiydi, gerçekte öyle değil diye, cevap bekliyorum. Denemediğim bir tek mooer bluecomp kaldı. Bizzat mooer'le iletişime geçtim elimizde bir iki tane var kargosuyla birlikte 200$'a gönderelim dediler ama bu yoklukta biraz zor. artık ileriki dönemlerde bakıcaz. o da fos çıkarsa yapacak birşey yok, bir tane CS3'ü feda edip "Kendi mini compressor/sustainer'ını kendin yap ey Turkrock'çı".
 
Güle güle kullanın, Strymon Riverside pedalını baya merak ediyorum.
Epey video izledim, aletten hiç bir ayarda kötü ses çıkmıyor şüphelenmedim değil hani, nasıl bu kadar güzel olur diye.
Bir ara izlenimlerinizi paylaşırsanız süper olur.
Ilkin'de 4 amfide denedim bu aleti. Hughes&Kettner Blondie, Fender Stage 185, Supro Titan ve Fender Drri 65 kafa. Bu arada Blondie denen aleti pek sevmem, cok zorda kalsam Stage 185 ile calarim. Amfilerin hepsini clean olarak ayarladim. Iyi amfiyle cok iyi sonuc verdigi gibi kotu amfi ile de iyi sonuc veriyor. Bu demek degil ki alet dijital, ondan oyledir. Bu gune kadar dijital diye yuz cevirdigimiz aletler Zoom 505 ile basladi. O zamandaki teknoloji ile simdiki teknoloji arasinda ucurum var. Neyse konuya geri donuyorum.

Alet low veya hi gain konusunda acayip basarili. Cogu drive pedalinda sadece ton potu olur bunda 3 band eq var. Acayip kontrollu. Blues calanlarin aradigi gitardan volume kisarak ton temizleme hadisesi net olarak iyi. Gain actikca camurlasan bir yapisi kesinlikle yok. Her nota tertemiz. Gaini cok dusuk tutarak clean boost konusunda da basarili. Alet neyi istiyorsaniz yapabiliyor.

Marshall tipli drive'i var. Ki almamdaki sebeplerden biri bu. Mesa Lonestar'in clean kanalini ne kadar sevsem de drive kanalini gaini biraz dusuk ve biraz fazla basli buluyorum. Baska od/dist pedallariyla yapamaz miydim? Cok da guzel baska pedallar da alabilirdim. Ama bu alet acik denizde yuzmek yerine denizle ic ice acayip guzel lux bir havuzda yuzuyormus kadar guvenli. Her yola gelebiliyor. Ve uzerinde 2 ayri drive pedali barindiriyor.

Pedali almamdaki diger sebep amfi secmiyor. Mesela Fulltone OCD cok sevilen bir alet ben nefret ediyorum. Fender tipli bir amfiyle hic anlasmiyor. Amfi tasimak istemiyorsunuz ve calacaginiz yerde bir amfi var. Ortalama clean sound alabildiginiz her amfiye bu pedali guvenle saplayabilirsiniz. Kotu sound almaniz eger amfi bozuk degilse imkansiz. Asgari duzeyde bir guven sagliyor.

Diyecegim su ki; bu alet dijital yea, bu kadar para dokmek sacmalik, analog almak lazim be oluum diye yayvan agizli konusan herkesin agzina kurekle vurabilirsiniz. Her nota cok net, her yola geliyor, cozunurluk acayip derecede iyi, amfi secmiyor. Extra switch takarak boost ve expression kontrolu de cabasi. Exp pedalini gitarin volume potansi gibi ayarlayip hafif kirik drive'dan hi gaine kademe kademe gecis de yapabilirsiniz. Daha da ne olsun..?
 
Geri
Üst