Resoncast gitar gövdesi..?

slm.. millet "RESONCAST body" nasıl bir malzemedir. bilen,duyan,deneyen var mı.? intrntte çok az bilgi var biçok gitar luthier'ine de sordum hiç duymamışlar.. ve böyle gövdeli bir gitar önerirmisiniz yani ağaç gövdeye göre - / + sı nedir.? bahsettiğim malzeme ibanez in sınırlı sayıda ürettiği RG LTD ve Talman modellerinde kullanılmış onun dışında bi siteden bulduğum şu bilgi var..

Gibson's "Resonwood" and Ibanez' "Resoncast" and "Luthite" only these three had good results. One way or the other, many scholars believe that this kind of materials are the future of the electric guitar (just thinking about that makes me sad). Is unarguable, notwithstanding, that the results of these materials improve as times goes by with the obvious aid of technology (Resonwood was awfully heavy and sounded like cardboard, while Luthite responds beautifully). Only time will tell...

Konuyla ilgili aydınlatırsanız sevinirim..
 
Resoncast hakkında birşey diyemeyeceğim ama Luthite'ın ne olduğu hakkında bir bilgim var.

Luthite sentetik bir kompozit materyali.Kompozit ise içinde silikon dioksit parçacıkları olan plastik karışımıdır diyebiliriz.
:)Diş hekimliği öğrencisiyim ve biz bu kompozit materyalleri diş çürüklerinin restorasyonunda veya estetik amaçlı restorasyonlarda kullanıyoruz.(Hastaların beyaz dolgu veya ışınlı dolgu dedikleri şey)

Yanılmıyorsam Ibanez'in Ergodyne serisinde luthite bodyler kullanıyor.Estetik bir materyal olduğundan şık bir görünüme sahip ancak denemediğimden sound hakkında yorum yapamayacağım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yaw bu sentetik maddeden yapılan bir yapı sanırım MDF olmasın ya da sunta.. veya basswood simulasyonu sağlayan, o ağaca yakın tını veren homojen bir malzeme..? japon Ibanezde..
piyasada ibanez in EDN (ergodyne) modelleri var fakat kore veya endonezya yapımı emg design manyetik fln. Ben de soundu denemedim..
 
ben denedim ergodyne...şahsen sonuçta her türlü luthit malzemeli gitara şans verebilirim,çünkü en azından benim çaldığım alet edevatla göreceli olarak oldukça ılık yumuşak tonlar (temiz değil yumuşak/vai,satriani gibi...) elde edilebiliyor...bu arada sanıyorum sizlerde lüthit gitar sesini dinlediniz:)tabi eğer satriani dinliyorsanız...onun "chromeboy"u lüthittir.
bu arada resoncast'i açıkçası sadece düşük seviye bazı RG lerde kullanırdı ibanez epeydir kullandığını görmedim...
 
Geri
Üst