V-amp 2 + Ds-2 Mi, Ds-2 + Ge-7 + Ed-1 + Ns-2 Mi? :d

Merhabalar arkadaşlar.Şu an elimde bi v-amp2 ve bir ds-2 var.V-amp2 ile istediğim sert tonları alamıyorum,daha doğrusu o tonlarda acayip dip gürültüsü yapıyor.noise gatei son seviye açtığımda da ses hemencecik kesililiyor.Şu an ds-2yi dist pedalı olarak v-amp2yi de amp- kabin simülatörü ve diğer efektler için kullanıyorum,amfi yerine hoparlör kullanıyorum.Soracağım şudur:v-amp2yi satıp ge-7 ed-1 ns-2 alsam kaybedeceğim nedir kazanacağım nedir? :) Çok kararsız kaldım bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim :) Saygılar...
 
ds2 çok sert karakterli bir pedal olmadıgından ve tek başına fazla dip gürültüsü yapmayacağından ns2 yi boşa alabilirsin, compressor de çok gerekli gördüğüm bir olay değil açıkçası alışınca insan tuşe muşe kalmaz diye düş
ünüyorum. vamp ı sat bir booster al bir de eq al peşine yeterli olur kanımca.
 
İyide ds-2 nin yanında ge-7 de dip gürültüsünü arttıran pedaldır.Ns-2 yi alma, onuda sonuna kadar açmak isteyeceksin ve yine ses kesilecek.Tonun etkilenmesinde büyük rol oynuyor o pedal. Onun yerine 100 tl daha koy ve ISP Decimator Noise al tonu en az seviyede etkileyecektir(Ns-2 ye göre)

Kullandıklarımla beraber edindiğim tecrübeler doğrultusunda şunu söyleyebilirim ki, Boss pedallarından sadece delay, booster için(ds-2, sd-1), od-3 kullan.Boss markası bence çok çok profesyonel aletler değiller.Yanlış anlamayın ama Taiwan' da üretilenler adına diyorum.Japon Boss' larda Taiwan kadar kalitesiz değiller.

Başka araştır ama dediğim Boss pedalları dışında başka Boss pedal kullanmanı pek tavsiye etmem Eq için filan Mxr Band serisini kullanabilirsin.Cebinden daha fazla para çıkar ama daha mutlu eder seni.Kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
V-ampı satarsam elimde 200 tl civarı para olcak.yardımcaı olan arkadaşlara teşekkür ederim ancak hala kafam karışık.Ds-2nin yanına ne eklemeliyim? :) Heavy thrash grubunda ritm ağırlıklı çalıyorum.Bana gereken tonlara elimdeki parayla ne alarak daha fazla ulaşabilirim? :)
 
ge7 çok fazla dip gürültüsü yapan bir pedal değil 2 tane arka arkaya takıp kullanmışlığım da var her türlü memnum ge7 den, booster olarak da ge7 kullanıyorum o şekilde de çok memnunum, boss un birçok pedalı milyonlarca satılıyor ve profesyoneller tarafından kullanıyor direk kötü demek yanlış olur ama biz de biliyoruz ne seviyede olduklarını ne kadar alıp ne kadar götürdüklerini vs vs. , isp alamayacağını düşünerek söyledim ben onu ki sadece ds2 kullanılan bir setup ta ben hala gerek görmüyorum bir noise gate ya da türevi bir pedalı.ds2+booster için gerekebilir ama o da ne kadar gerekir tabi nasıl bir boost yapılınca gerekir düşünmek istemiyorum. ds2 nin tonal renginden memnunsan boost ile gain seviyesini artırabilirsin, sadece sert diyorsan ds2 den de vazgeçmelisin bence.
 
dediğim gibi ds2 booster olmadan yeterince sert karakterli bir pedal değil, ge7 den sonra ya da önce bir booster a ihtiyaç duyacaksın kanımca, boss un da en sıkı booster ı ve aynı zamanda bence en iyi overdrive ı od-3, ds2+od3 bir ara kullanmıştım ve ds2 den soğumamı önlemişti bu kombinasyon, od3 deneyebilirsin.
 
Geri
Üst