Yeni başladım yardımınıza ihtiyacım var lütfen bi bakın

N

nojoy

Forumu geziyorum günde 2-3 saat çalışmak gerekiyor falan yazmışsınız da benim bu konuda yardıma ihtiyacım var.
1 sene önce cort x1 elektro gitar aldım ve 10 watt amfi fakat çalmıyorum , çalma isteğim olmuyor.
3-4 Gitar kursuna gittim ; notalar akorlar falan akor çalmak hoşuma gitmiyor, ve notaları hala ezberlemiş değilim.
Büyük grubların konserlerini izliyorum şarkılarını dinliyorum bu bana acayip bi gitar çalma isteği veriyor fakat elime aldığımda çalamadığımdan dolayı sinirlenerek 2 dakika sonra bırakıyorum :(

Bana yol gösterecek birisi veya bir şey lazım. Günde 2-3 saat neye çalışmam gerekiyor ??
gitara yeni başlamış gibi çalışacağım fakat yardımı nereden bulabilirim ?
Siz bana yardım edebilirmisiniz bu konuda? çünkü gerçekten iyi bi gitarist olmak istiyorum
mesela ilk hafta neye çalışmam gerek 2. hafta neye?

Yardımcı olur musunuz? :?
 
Aynen öyle, tekrar gitar dersine başla, mümkünse birebir ders al, bu şekilde aşabilirsin sorununu. nerede yaşıyorsun var mı etrafında kurs veren yer, yoksa ona göre konuşalım.
 
semizotu25 haklı.

Şimdi sana burdan bir program yazsak ilk hafta, ilk gün 30dk şunu çalış.. ikinci gün bir saat bunu.. ikinci hafta şu gün şunu.. Gazetelerin pazar eklerinden diyet beğenmek kadar saçma olur bu senin için; üzgünüm. Sen şuanda (yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla) bilmiyorsun hangisi senin bünyene, yaşına, boyuna kilona, ne bileyim yaşam tarzına, sağlık problemlerine uygun, hangisi değil. Hangisi senin için zararlı olabilir. Yapılması gereken konuya hakim birine görünmek.
 
Gitara belirlibir pirensip edinerek başlamalısın ilk önce parmakları geliştirmek için yılmadan yorulmadan gitar klavyesinde 1234 4321 diye tüm kılavyeye yayarak çalmalısın bu belki en az üç ay sürmeli taki pena sallayan sağ elin ile sol elin senkron sağlanmasından sonra yavaş yavaş gamlara başlamalısın tibi hepsine devam etmelisin bir süre sonra çalıştığın gamları beynine kazıdıktan sonra yavaş yavaş doğaçlama çalmaya başlamalısın. Bu işin başı. akorlara çalış majör akor veya minör akor nasıl oluşur bunlara çalış. sonra çalıştığın gamlar üzerine çalmak istediğin eserleri inşaa etmeyebaşla bu sadece okyanusta bir kum tanesi dahi seğil bunuda bil. Kendini ada ve araştır.
 
hımm herkes bir akıl vermiş kardeş sana ya şunu yap ya kursa git falan ama önce sor kendine " ben gerçekten bu veleti çalmak istiyor muyum" eyer cevabın evet ise işin çok kolay ama cevabın bilmiyorum karasızım ise işte işin uzun.
diyelim; "evet" dedin o zaman kendine bir hedef belirle
ben gitarla nereye kadar gelmek istiyorum ve benim için ne kadar önemli bir kaç ay sonra kendimi nerede bulmak istiyorum ve bir kaç yıl sonrası bu soruların cevabını ver bazı arkdaşlar sabır işi yazmış evet doğru sabır işi öğrenmen için istemen lazım istemek içinde sabretmen lazım yani kısacası eğer demirden korkuyorsan trene binme. bak steve vaı gitara günde 12/13 saat çalışıyormuş ve şimdi nerede sen şimdiden 2/3 saatin hesabını yapıyorsan bence o kadr istemiyorsun yazdığına göre seninkisi bir heves.
cevabın zaten belkiyse veya karrsızsan git gitarını amfini sat başka dallarda şansını dene.
paco pena dünyanın en iyi gitaristlerinden oda ilk zamnanlar senin gibiymiş ama isteği sayesinde bak nerede. bak ne yap bunu okuduktan sonra kararın evet ise bugunden itibaren tarih at 1 ay sonrasına bak ve bir ay daha ve bir ay daha sonrasına bak 3 ay sonra iyi çalıştıysan eğer inanmayacağın bir dalda olacaksın kendine güven ce tembellik yapma :)
 
Geri
Üst