"Gitar'a başlamak" rehber niteliğinde bir yazı(YAR

O

oziozii

Merhaba,

gitar çalmak istiyorum, önceden müziğin teknik işleriyle uğraştım ve biraz müzik bilgim var. kayank gösterilebilecek bir yazı, kitap, web sitesi varmıdır ?

Teşekkürler.
 
Evet Bora uslusoyun kaynak kitapları harika şahsen hepsini arşivledim istediğimde arşivden çıkarıp istediğim etütleri çalışıyorum. Ama bizim bilgimiz okyanusta bir kumtanesi. Okyanusun bile kıyısı var muziğin ne dibi nede kıyısı var. Biraz teknik alt yapı ile gitarda bir şey yapılamıyacağına inanıyorum. Mesela gitar klavyesinde parmakların çok seri veya daha etlkili vurgular yapmak için her gün belirli saat etüt yapmak gerekiyor.
Muzikte ahkam kesmek çok yanlıştır. Parçanın bir yerinde bir bend yaparsın ineğin sütünü tamamen sağarsın.Yani seni izleyen insanlar hayran kalır bir puul of veya hammer on vb vb.yerinde kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Yine iyibir solo çalmak için tüm gamları çözmüş olmak gerekiyor.Yine bu arada dünyada neler oluyor diye araştıma yapmak virtiöz gitarcıları araştımak ve bunlardan dersler çukarmak gerekiyor.daha neleer neler.
 
Geri
Üst