Firewire Kablosu Dönüştürücü

selam arkadaşlar, elimde ses kartı var kayıt yapmak istiyorum fakat sadece firewire girişi mevcut benim bilgisayarımda da firewire girişi yok maalesef.. Acaba firewire çıkışını usb ye dönüştürücü gibi bişey var mıdır? varsa nerede bulabilirim?
 
muhakkak vardır ama bunun yerine usb kart alman daha mantıklı olabilir, sonuçta ses kartı firewire için yapılmış ve veri yolları buna göre atanmıştır, sorun çıkabilir kullanımda. herhangi bir bilgisayar teknik servis vs. bir yere sorabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
anladım.. teknosaya media markete sordum kimse anlamıyor:S ses kartı zaten arkadaşımın ödünç almıştım ama olmayacak sanırım bu iş..
 
M-Audio Firewire Solo ses kartı almıştım 2 yıl kadar önce. Bilgisayarıma olmadığını farkettim, önce aldığım yere dönüştürücüyü sordum ancak yokmuş. Onun yerine anakarta takılan ek firewire kartı varmış. Ankara Vatan Bilgisayar'dan aldım, 10-20 lira arası bir fiyatı olması lazım. Üzerinde firewire ve usb girişleri mevcut. Bunlardan birini düşünebilirsiniz, onun dışında dönüştürücü yok diye biliyorum.
 
selam arkadaşlar sorunu hallettim ek firewire kartı aldım ses kartını bağladım tanıttım vs. kayıt yaptım fakat ses kartsız olan kaydım dan hiçbir farkı yoktu.. acaba bişeyleri yanlışmı bağladım yoksa ses kartı böyle bişeymi? resmen hayal kırıklığına uğradım..
 
Konuyu biraz açabilirmisin ?. Önemli mevzu firewire girişi olmayanlar için ucuz yollu bir çözüm.


Kayıt olayında daha önce ses kartsız nasıl yapıyordun, nasıl oluyordu ,ne kullanıyorsun vst ler işin içinde mi gördüğün eksileri yazarsan çok yararlı olur.
 
tabi anlatayım öncelikle kayıt programı olarak adobe audition 3.0 kullanıyorum gitarım fender strat mexico korg ax1500g prosesörümü direkt bilgisayarın mikrofon girişinden girip kayıt yapıyorudum hatta o kayıtlarıda atmaya çalışırım akşam üzeri.. Daha sonra arkadaştan roland edirol fa-66 ses kartını aldım girişi firewire olduğu için kullanamıyordum sonra araştırdım bi elektronikçiden firewire kartı aldım internetten baktım ve doğru bağladığımı düşünüyorum herşeyi. bi kayıt yapayım dedim önceki yaptığımdan hiçbir farkı yoktu.. şimdi öncelikle ses kartı ne gibi avantajlar sağlıyor ben bunu merak ediyorum latency i falan düşürüyorsa benm önceki kayıtlarımda da herhangi bi latency yoktu zaten.. yani şimdi ses kartının farkı nedir insanlar boşuna o kadar paralar vermiyodur o alete.. bi de özür dileyerek vst nedir diye sorsam çok mu ayıp ederim:)
 
Firewire ses kartları için, pc inizin anakartında onboard firewire girişi yoksa, harici bir firewire PCI kart almanız gerekiyor. (onboard olsa bile, harici bir PCI kart alınması genelde şiddetle tavsiye ediliyor.) Maalaesef, satın alınan her firewire kartta, her ses kartını görmeyebiliyor. Biraz hassas bağlantı türü bu firewire.

Başka alacak olan arkadaşlar olursa, Texas Instrument chipsetli olanları en sorunsuz ve genelde en çok rağbet gören firewire kartlardır. Bimel gibi firmalarda bulunabiliyor. Fiyatları da 15-20-TL arası birşeydi.
 
yok benim kart tanıdı bi sorun yok direkt ordan edirol diye seçebiliyorum kayıt programı ve ses özelliklerinden.. bende 25 tl ye aldım zaten..
 
Aslında ses kartının kalitesinin kaydınıza etkisi, sizin kayıt alırken ve mix aşamasında vb, yaptığınız işlemlerin niteliğiyle daha ön plana çıkar. Yani yapılan kayıt için doğru yöntemlerin seçilmesi, (kural değil ama ritm gitarların sağ ve sol kanal olarak iki defa kaydının alınması, solonun genelde panlamada ortada bırakılması, doğru eq ayarları ile enstrümanların birbirlerini maskelemesinin önlenmesi, gerektiği kadar kompresor kullanılması, reverb ün mümkünse send olarak fx chanelldan alınması, çalınan gitarın entonasyonun düzgün olması vb vb.)

Ayrıca dinleme yaptığınız kaynak ta, ses kartınızın ucuz ses kartlarından farkını ortaya çıkartmakta çok önemlidir. Bu manada eğer kötü bir 2.1 hoparlör seti veya kalitesiz bir kulaklıkla dinleme yapılıyorsa ses kalitesi farkını anlamak yine zorlaşacaktır.

Yazdığım bu hususlardan hangisi ile ilgili sorununuz olabilir tam bilmiyorum. Ama benim tavsiyem ses kartınıza biraz daha şans tanıyıp onunla bolca denemeler yapın. Zaman içerisinde eminim performans farkını hissedeceksiniz.

Pro, yarı pro vb kayıt için dizayn edilmiş ses kartlarındaki diğer bir hususta, latency konusunda çok daha sorunsuz olmalarıdır. Eğer prosesör kullanmadan direkt pluginlerle kayıt alıyorsanız, (amplitube vb) bu durumda ucuz ses kartlarında çok ciddi seste gecikmeler yaşanacaktır. Oysa elinizdeki gibi kartlarda latency sorunu çok az olacaktır.
 
anladım peki teşekkür ederim bende hoparlörlerden olabileceğini düşünmüştüm stüdyo mönitörü falan şart ama şimdilik imkan bu kadar:) prosesör kullanıyorum bu arada demek ondan latency olmuyor..
 
Geri
Üst