Akustik Gitarlar Hakkında(genel)

Estağfurullah forumun amacında bilgi paylaşımı da var :)

Ben teşekkür ederim. Ayrıca o gitarın o kadar güzel kokusu var ki doyamazsınız :) İşçiliği oldukça kaliteli bir gitar ayrıca. Bol şans diliyorum görüşmek üzere, kolay gelsin.
 
casimiro demiş ki:
Artık Zuhal'e bakarım, hiç açılmamışı varsa onu alırım ya da başka yerden bakarım artık.

Hiç açılmamışından ziyade mümkünse açılmamışları da açtırıp, inceleyip, deneyip almanızı tavsiye ederim. Açılmamış gitar almak sağlıksız birşey. Kıyfaet ya da bilgisayar hardware'i değilki bu. Ağaçtan yapılan, işçilik içeren bir edevat. Aynı üretim bandından ard arda çıkan iki gitar arasında bile dağlar kadar fark olabilir, unutmayın.
 
okhay demiş ki:
Kesinlikle çin malı olayına sakın takılma yazmaya kalksam şimdi gitar üreticileri politikaları ve üretim yerleri ve standartlarını bana hak verirsin. Pişman olmayacağın bir seçim olacak bu model.
bende de çin malı sx marka solak akustik gitar var. bi ara bir gitar kursuna gittim oradaki hocada solak çalıyordu ve akustik gitarı vardı onunki cort markaydı yanılmıyorsam kore malıydı ve sipariş üzerine yaptırmış. benim akustiği aldı önce bi çaldı kalvyesi çok rahat dedi süper bi ton var filan dedi. benim gitardan daha iyi dedi bana bunu ver sen benim gitarı kullan dedi 1 hafta stüdyo muhabbeti var dedi. neyse en son son ben buna dedim koreden kaça geldi bu gitar 1500tl ye toplam dedi. bana sordu sen bunu kaça aldın dedim 250tl ye. şaka yapıyom sandı çin malı olduğunu söyledim bu sefer de ya işte sesi iyi de çin malı yaramaz falan filan. yani çin malı olup güzel gitarlarda oluyor. insanların kafasında bi önyargı var çin malı kötüdür diye. sonuçta ahşap malzeme bunlar çinin topragı ha türkiye topragı onun üzerinde yetişen ağaçdan yapılıyor. gerisi ustalıpa kalıyor.
 
merhaba bi arkadaşım akustik gitarına tel almak istiyor ama marka model konusunda sıkıntı yaşıyor sizce cort mr710f modeli bir akustik gitara hangi tel alınırsa uygun olur? özellikle elinde bu model gitar olan birileri varsa ve kullandığı teli söylerse çok iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
 
Tel tamamen zevk meselesi aslında. Parlak tonlar istiyorsanız bronz kaplama, daha mellow tonlar için phosphor bronze teller tercih edilmeli. Kalınlığına gelince durum şudur: Tel kalınlaştıkça saptaki yükü artırdığı için çalmak zorlaşır ama ton daha gür ve dengeli hale gelir. Eğer kalın tel takıyorsanız sap ayarını yeniden gözden geçirmeniz belki de köprüyü biraz alçalttırmanız gerekir.
Kalın tel her açıdan daha zahmetlidir ama 0.12'den daha ince tellerle akustik gitardan pek verim alamazsınız.

Ben Türkiye'de dadario exp serisini tercih ediyorum ama getirtme olanağı bulursanız Martin'in üstüne akustik gitar teli tanımıyorum.
 
Ovation gitarlar hakkında ne düşünüorsunuz? şöyle 800 tl cişvarındaki modelleri sizce iyimidir. KUllanan yada deneyen arkadaşların fikirlerini duymak isteriz. Ben kendime max 1000 tl ye kadar ovation elektro akustik almayı düşünüyorum.
 
chromatickey demiş ki:
Ovation gitarlar hakkında ne düşünüorsunuz? şöyle 800 tl cişvarındaki modelleri sizce iyimidir. KUllanan yada deneyen arkadaşların fikirlerini duymak isteriz. Ben kendime max 1000 tl ye kadar ovation elektro akustik almayı düşünüyorum.

Vallahi ben fiyata göre performans olayına karşıyım, Lag gitarım vardı 300 tl' ye almıştım ama denediğim Ovation' lardan daha dolgun ton veriyordu. Bu biraz deneyip gitara ısınmak işi. Ovation genel olarak kaliteli gitarlar üretiyor ama fiyat sınırlaması katiyen yapmam şahsen, deneyin, belki daha pahalı olanın işçiliği, üretim yeri daha iyidir ama istediğiniz tınıyı vermeyebilir.
 
Ovation bütün yakışıklılığına ve hormonlu fiyatına rağmen tipik bir sahne gitarıdır, yani hava atmak için idealdir. Ama eğer tek bir akustik gitar alacaksan ve hele de akustik kayıt yapmak istiyorsan daha büyük kasalı modelleri tercih etmende fayda var.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gitarı mutlaka deneyerek almaya çalış. Sesini beğenip beğenmemek bir yana, sapı eline oturmayabilir ve para döktüğün o akustik gitarı çalmak senin için işkence haline gelir.
Ayrıca akustik gitarda "condition" çok önemlidir. Aynı model iki gitar arasında, saklama koşullarıyla ilgili olarak bariz farklar oluşabilir. İyi bakılan gitarın ağacı zamanla daha tatlı bir tını verir. Ovation için böyle bir beklenti içine girilebileceğini sanmıyorum.
Öte yandan kendini ucuz gitarla sınırlaman da anlamsız. Açıkçası Lag'den hem malzeme hem de ölçü olarak çok daha iyi gitarlar var ve 800 - 1000 TL para harcayacaksan uzun yıllar kullanabileceğin bir gitar alabilirsin.
Eğer ne amaçla ve nasıl bir gitar istediğini söylersen sana birkaç öneride bulunabilirim.
 
Teşekkürler arkadaşlar. Gitarı evde kendi kayıtlarım için alamayı düşünüyorum. Pek sahne, bar olayı yok. Asıl amaç kayıt için. Ayrıca daha önce akustik gitar kayıtlarını hep mikrofonla aldım kendi jakıyla kayıt yapmadım nasıl sonuç verir bilemiyorum ama yinede elektro almak istiyorum. olurda bir yerlede gitarı amfiye vs bağlamak gerekebilir.
 
Arkadaşlar selam... şu model hakkındaki ----Cort MR710F---- düşünceleriniz nedir yakın zamanda almayı planladığım bir gitar çok detaylı bir araştırmada bulunmadım fakat övgü alan bir model olduğunu duydum. Aranızda deneyip dinleyip fikir sahibi olanlarınız varsa paylaşımda bulunursak sevinirim.
 
arkadaşlar elektro akustik gitar almayı planlıyorum verebileceğim miktar aralığı 600-700 arası ama gitarı amerikadan alacağım için daha pahalı gitar modelleri önerebilirsiniz orada daha ucuz sonuçta. benim aklımda ibanez ve takamine var ama kararsızım. kullanmış arkadaşlar yada bu konularda bilgili arkadaşlar bazı gitarları önerirlerse mutlu olurum. birde gitarın özelliklerini yazabilirseniz daha iyi olur. şimdiden teşekkürler.
 
Hocam selamlar herkese, benim akustik gitarımda yüksek hava sıcaklığı ve klimanın oluşturduğu ısı farkından olduğunu tahmin ettiğim bir perde sağırlaşması olayı var. 11'inci perde ile 15'inci perde arasında 1 ve 2 nci tellerde (İnce Mi'den) aşırı cızırdama ve ton kaybı var, vermesi gereken sesi vermiyor. Bunu ev şartlarında düzeltmenin br yolu var mıdır_? Şu an bulunduğum şehirde bu işi yapabilecek bir Luthier olabileceğini zannetmiyorum :)
 
Geri
Üst