Sonar ile Vokal kayıt

Gitarla rahat olarak kanal kayıt yapabiliyorum fakat aynı şey mic. ile olmuyor. giriş olarak aynı yerleri kullanıyorum fakat kaydetmiyor. Ses kartımdan sesi sonuna kadar açınca çoook çok derinden geliyor ses. oda bağırırsam. kullandığım mikrofon şu an fazlasıyla amatör bir mikrofon. ama bir süre idare etmem gerekiyo. sorunum ne olabilir?
 
Ses kartının modelini ve kullandığın mikrofonun çeşidini ve bağlantı şeklini söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bu şartlarda bağlantılardan veya ekipman alet uyuşmazlığından görünüyor, mesela 48v ile çalışan conderser mikrofonu desteklemeyen bir kartla kullanma gibi biraz daha bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışayım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
M-Audio Fasttrack Pro kullanıyorum. Mikrofonum ise çok basit küçük mikrofonlardan. bu wapcamlarla kullanılan, bu yakalara takılan mikrofonlardan. bu mikrofonla ses kartı olmadan kayıt yapıyordum. Bağlantı şeklim ise : gitarı kaydederken ki gibi. aynı şekilde. Jakı taktığım yere tkıyorum gitarı çıkartıp. tabi ki jak büyültücü mono jak takıyorum. bu şartlarda gitar ile kayıt yapabiliyorum fakat mic kayıtı alamıyorum. Ayrıca dediğin 48V özelliği var ses kartımda. onunlada denedim ama olmadı.
 
Fasttrack proda mic grirşlerinin yanında pad tuşu var, o basılı olmasın ayrıca orda bu xlr girişinin yanında mic- inst tuşu var ordanda mic olsun ,dahili mic preampında bıraz gaini açmayı dene tabi bu arada dönüştürücü aparatıda kontrol etmelisin.

Birde ses kartının ara yüzüne bak küçük microfondan sinyal azda olsa geliyor mu yoksa hiç mi gelmiyor.

Sorunun nedeni klasik ayar sorunu olabilir yada taktığın microfonun ses kartının dahili preampında bozulmuş veya hiş işlenmeme durumuda var. Bir kontrol edersen belki bi eksiğiyi yakalarız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Valla hiç ses alamıyorum ya. Yani ses kartına kulaklığı ve mic i takıyorum. fakat mic den yalnızca kayıtta değil orada bile ses alamıyorum. hiç bi şekilde ses gelmiyor. bunu acilen halletmem lazım lütfen yardımcı olun
 
Geri
Üst