GuitarPro'dan alınan midi'nin vst ile gerçek sese dönüşmesi?

Selamlar başlığı nasıl yazacağımı bilemedim aslında :) Öncelikle bir Acoustica Mixcraft kullanıcısıyım. Cubase, Nuendo tarzı profesyonel programların biraz daha basiti diyelim ancak yine de kullanışlı. Guitar Pro isimli programdan gitarı midi olarak çıkartıp, bunların önüne kayıtta Amplitube'u vst olarak kullandığımda kendim Amplitube'da gitar çalıyormuşum gibi ses vermiyor, yine midi olarak Guitar Pro'da aldığım sesi alıyorum. Midi olarak export ettiğim dosyaları vst ile birleştirerek gerçek bir gitar sesi elde edebilir miyim acaba? GuitarPro'nun ''Realistic Sound Engine'' zımbırtısı hiç de realistic olmadığı için böyle birşey denedim. :) Egzersizlerde altyapı oluşturmak için pratik bir yol bence eğer olursa tabii. Şimdiden teşekkür ederim. :) İyi günler.
 
Öncelikle midid den çıkan ses gerçek gitar tonu olmadığı için ses kartının midi sample sesini direkt VST ye bağlaman gerçek dışı sesler almana neden olur.
Yapman gereken guitar pro dan direkt midi dosyası oalrak aktarman. Sonra bunu DAW programın ile (acoustica mixcraft programın nasıl birşey bilmiyorum :) ) bu midiyi açacaksın. Açılan midi kanalının gerçek sesler üretebilmesi için bunu örnekleyici programlara tanıtman lazım. Sana önerebileceğim program kontakt 4 olacaktır. bu bir örnekleme platformu ve buna yüklenen eklentiler ile çok çeşirli enstruman seslerini mididen alabilirsin. Gitar sesi için de "Prominy Electric Guitar" kontakt eklentisini kullanabilirsin. DAha sonra midi kanalından çevirdiğin ya da ek olarak açtığın bu VSTI örnekleme programının ( kontakt 4 ) kanalındaki FX yerine de sendeki gitar amfi modelleme yazılımı ( amplitube ve diğerleri ....) eklediğin zaman gerçek gitar sesine en yakın sesi almış olursun. Ama burada sorun midi nin çok kusursuz işlemesi ve bir insanın bu midi gibi çalmasının imkansız olmasından dolayı sesler robot ya da makine çalıyormuş gibi çıkması. ton gerçek ama çalış makina gibi ....
 
benim bir sıkıntım var bu konuda,guitar pro'dan midi davullar yazıp vsti'a çeviriyorum.tonal sorunları halletsem de şarkı içinde metronom değişiyorsa sıkıntı oluyor.tek metronom alıyor sanırım kayıt programları,nasıl aşabilirim?
 
KoRnoManiac demiş ki:
benim bir sıkıntım var bu konuda,guitar pro'dan midi davullar yazıp vsti'a çeviriyorum.tonal sorunları halletsem de şarkı içinde metronom değişiyorsa sıkıntı oluyor.tek metronom alıyor sanırım kayıt programları,nasıl aşabilirim?

kullandıgın kayıt programı nedir? eğer cubase ise " ctrl t " ye basarak tempo track acıp ordanda metronomun deyişmesini istedigin yerleri ayarlayabilrsin
diğer programları detaylı bilmiyorum ama çoğunda bu özellik vardır bence
kullandıgın programın manualini okuyup bulabilrsin büyük ihtimal
 
audition kullanıyorum.aynı sorun için arkadaşım da başlık açmış zaten,audition üzerinden bi cevap bulamazsak cubaseden yönetebiliriz o zaman.
teşekkür ederim ilgin için.
 
guitar pro dan çıkarttığın midi dosyasını programa import edersen standart tek bir tempo olur. Midi dosyasını direkt program içindeki open ile açman lazım ya da midiyi programın simgesine sürükleyip open with yapmış olursun. Audition tanıyor mu bilmiyorum ama Cubase, Pro tools ve Sonar böyle yapınca oluyor. Hatta cubase import etsen de tempoları kendi ayarlıyor, Sonar sabit atıyor.
 
Geri
Üst