cubase midi sorunu..

merhaba arkadaslar,

daha once reason kullaniyordum fakat yeni yeni cubase e gectim ve cubase sl aldim. hersey guzel ve sorunsuz calisiyor, fakat midi ile ilgili bir sorunum var. Roland A90 controller ve Edirol UM4 midi-usb interface kullaniyorum. tum inputlari dogru sectigim halde (midi activitiy penceresinde sinyal var ve midi kanalinin level meter kismida sinyali aliyor) record a bastigim anda level meterda sinyal kesiliyor ve record yapmiyor. cubasedeki acemiyim ve yardim edebilirseniz mutlu olurum, tesekkurler.
 
Cubase'i pek iyi bilmiyorum ama standart bilgiler ile yola çıkalım:

1) Cubase'de kayıt ettiğin kanalda MIDI Thru seçili mi?

2) Yine kanalda MIDI Input'da channel olarak doğru numara mı seçili? Emniyete almak için MIDI Omni'yi seç, olur ha MIDI Channel 1'i seçersin, klavyen MIDI Ch 2 gönderiyordur, almaz. MIDI Omni seçilen MIDI Input'tan ne geliyorsa aynen kaydeder.

3) Kanal kayıt izin butonu (R) basılı mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
midi thru tum midi kanallarim icin acik, midi input'uda all midi inputs'da kullaniyorum ve kayit yapmaya calistigim midi kanalinin rec buton'uda secili ve rec enable. ancak hala midi sinyali var, kayita giridigim anda kesiliyor. mahcem abi, konfigurasyonum reason 2.0 , GarageBand ve Sibelius gibi pogramlarda calisiyor. yardimin icin cok tesekkurler...
 
File > Preferences > Menüden VST > Oradaki " monitoring " ayarlarına bir bakabilirsin. Oradaki while record enable ı bir işaretlemeyi deneyebilirsin. Ve gene aynı menüden " MIDI " seçeneğinde genel olarak bir Midi Thru Active var onu bir tikle istersen.
Ufak şeyleri kontrol edebilirsin. Mesela Kaydederken kanaldaki record butonu basılımı yoksa sönüyormu. Channel ı "any" yapmayı deneyebilirsin bir de.
Kullandığın plug in de bir şey olamaz mı ? Değiştirip bir dene.
Cubase ' de bazen çok saçma sapan şeyler oluyor alakasız yerlerde...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
onerileriniz icin cok tesekkur ederim. ancak soylediklerinizi denesem de pek bir sonuc alamadim, rec butonu secili, midi thru active, midi in - all midi inputs ve channels - any modunda. Aslinda midi sinyali programa geliyor, bunu midi activity den gorebiliyorum. hatta kanalda bile kayit haricinde aktivite var. sadece recorda basinca kanalda midi kesiliyor... sistemim hakkinda kisa bir bilgi verim:
Contoller - Roland A90 EX
Roland VS-2480 digital workstation
Roland XV-5080 synth.
Nuendo Audiolink 96 Multiset ses karti
Edirol UM4 USB-MIDI Interface
ve Mac G4 dual1.25 GHz 2 Gbyte ram
software de cubase SL
su anda en basit olarak controllerdan usb-midi interface'e midi out yapiyorum, ve UM4'u cubase'e yonlendiriyorum, cubase UM4'u taniyo midi geliyor ancak anlattigim gibi, record da takiliyorum.. yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, her turlu tavsiyenizi bekliyorum
 
Interface ayarlarını bir kontrol etmeyi dene istersen.

Devices > Device Setup Oradaki menülere bir Reset All yap baştan bir ayar çek istersen. Aynı şey Preferences te de geçerli.

F2 ye bastığında çıkan transport panelde sağda Rec Mode u Normal
Cycle Reg i de overwrite yapmayı deneyebilirsin.

Project > Project setup tan kayıt ayarlarını kontrol etmeyi deneyebilrsin.

Yeni bir dosya açarken Midi Squenzer değil de Empty den açmayı deneyebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
hepinize cok tesekkur ederim,programi sildim yukledim sildim yukledim (sacma ama) 3. denemede calisti...tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler, kolay gelsin
 
Geri
Üst