Pedal setup kabine direk bağlanır mı?

MErhaba arkadaşlar. MErak ettiğim konu bu. AMfi kafası almadan direk bir kabin alıp pedal setup'ımı bağlasam nasıl bir sonuç verir. Bu rack sistemlerde preamp katı ile yapılıyor fakat normal pedal setuplarda olur mu? Bilgisi olan var mı acaba veya deneyen.
 
kabine direk bağlaman için en azından arada mixer gibi bişey olacak diye düşünüyorum yada pedal out tan cıkan kablonun diğer ucunu kabinin girişine göre yaptırabilirsen takabilirsin ama nasıl bi sonuç çıkar hiç denemedim. normal olarak amfi kullanmadan amfi simulatörleri preamp pedalları gibi aletlerle sesi sekillendirerek mixerden kabine iletmek mümkün. tabi nasıl sonuç alacağın yine tartısılır. ben her zaman amfi kullanmaktan yana olduğum ve sevdiğim için tavsiye etmiyorum. amfi olmadan kullanan bir çok arkadasımız vardır ama senin dediğin arada hiç birsey olmadan kabine iletmekse o nasıl olur bir fikrim yok. iyi forumlar...
 
Son derece gereksiz amacsiz bir davranis olur bunu yapmak.Amfi varken neden setupu hoparlore giriyorsunuz ki bosuna yapmamis adamlar amfiyi.Amfi bile kesmiyor bir vakitten sonra lambali olmadigi surece kabine baglamayi dusunmeyin bile derim sahsen...
 
Amfinin send-return giriş çıkışlarına bağlayınca amfi preampından etkilenmiyordu galiba.
Yanılıyormuyum ?
Yoksa amfi preampına dahilmiş gibi mi çalışıyordu ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Güzel soru... Sanırım preamptan ektkilenmeyerek çalışıyor.

PEki hangi şekilde bağlayacağız.

Pedallardan çıkışı return kısmına;
Send kısmındada amfinin input kısmına. şeklinde mi?
 
Pedal setup'ın çıkışını direkt kabine bağlayamazsınız. Bağlasanız da ses çıkmaz.
Herhangi bir anfinin preamp katını kullanmadan çıkış almak istiyorsanız pedallarınızın çıkışını anfinin return girişine girersiniz. Böylece preamp devre dışı kalır ve sadece anfinin power amp katını kullanmış olursunuz. Anfinin preamp katını kullanarak araya bir pedal takmak isterseniz gitarınızı anfiye girer, send çıkışını pedal girişine, pedal çıkışını return'e girersiniz.
 
Amfiden etkilenmemesi gerek set-up ve etkileyince bu derece bozan amfi nedir acaba ? araya preamp girmeden yine cılız ses alacaksınız kanımca, rack preamp vs. mi kullanıyorsunuz ?
 
MEsela benim setup'ımın içinde amfi modelleyicisi var(sansamp) bu ana ton pedalım diyebilirim. Zaten sağlam bir e.q pedalım falan çoğu şey mevcut. Setup'ımı amfilere direk girdiğimde aldığım ses ile line in girişine girdiğimde aldığım ses aynı değil. Ve line in girişinden girdiğimde aldığım ton gerçekten daha iyi.
 
Amfi modelleyicisi yerine amfinin kendisini kullanmak daha iyi kanımca, kabin alacak paranız var ise, orta üzeri bir amfi alacak paranız da var demektir, ki bu bence daha iyi bir seçim olabilir, ha sansamp ınız gt2 ya da triac türevi birşeylerse o kadar farklı kombinasyonu alamayabilirsiniz ama zaten gerek olduğunu da sanmıyorum 50 tane tona.
 
Power amp olmadan speakerı süremessin cılız bir ses gelir.
Preampı atlatma olayına gelince preamp gerilim amfisidir.Yani sinyalin voltajını arttırır, elindeki pedalların bunu yapabileceğini sanmam çünkü preamp tepe değeri 0.2 -0.3 voltluk sinyalini 5 10 volta yükseltir pedalların bukadar kazancı olacağını sanmıyorum eğer olsaydı sesini açamazdık pedallarıni, acaip clipping olurdu bu sebeple preamp kullanmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.
Preamptan etkilenme olayıda frekans cevabıyla alakalı ama gitar amfileri en azından 80-5000 hz köşe frekanslarına(-3dB noktaları) sahip olacak şekilde dizayn edilirler.Yani uygun eq ayarlarıyla tonunun aslını fazla bozmadan işleyebilirsin.
 
Teşekkürler.

Aslında son zamanlarda tonun amfi üzerinden daha orjinal çıktığı kanaatine varıyorum. Peki sadece e.q, wah ve effekt pedallarını amfiye bağlayarak gitarımın orjinal tonunu kullansam nasıl olur. Yoksa bu pedalları send return şeklinde bağlamak mı daha mantıklı olur.
 
Amfinin tonlarını kullanacaksan o pedalları direk girebilirsin, bazı efektleri (delay-reverb civarı işler) send-return dan girersin, mis gibi tonun olur. Ha direk gitarı return dan gireyim dersen gitarın otjinal tonunu almış olmazsın, herhangi bir standart gitarın her hangi bir tonu yoktur zira, preamp a girmeden adam olmaz o ton, bilgisayar hoparlörüne de bağlasan yakın bir ses alırsın. gitar-pedallar-amfi-fx loop-pedallar-amfi-kabin şeklinde gerçek bir orjinal tonun olabilir diye düşünüyorum.
 
Ediz'in dediği gibi pratikte orjinal ton, flat diye birşey imkansız.Kullandığın kablonun bile tona etkisi olur çünkü her kablo kondansatör ve bobin gibi davranır yani her kablonun bir empedansı vardır.Empedans da frekansla değiştiğinden tersten söyleyim belirli frekanslardaki iletkenliği artarken belirli frekanslarda azalır buda tonunun bas-tiz-mid dengesini değiştirir.Aynı şey speakerlardada var onların frekans cevapları dümdüz çizgi değil sonuç olarak çok değişken var dert etmeye değmez kulağınla istediğin tona ulaşırsın.Tonum bozulcak diye çekinme kullan olmassa başka şeyler dene bu işler böyle biliyorsun.
 
Haklısın. Teşekkürler... Aldığım amfiye göre davranmakta ona göre bazı değişiklikleri deneyerek bulmakta fayda var.
 
Geri
Üst