Bedri Baykam

Farklı türlerde 18 tane kitabı olan bir yazar ve ressamdır.Ama benim konuşmak istediğim tek ve ilk romanı olan "Kemik".

Felsefe ve ölüm, tarih ve bilimkurgu, sosyoloji ve siyaset, insan ilişkileri ve cinsellik temalarını anlatır kitapta.

Okuyanların Kemik ve Bedri Baykam hakkındaki düşünceleri nedir ?
 
ben bu yazarı bir yerden hatırlıyorum ismini ama tam olarak aklıma gelmiyor ama ilk fırsatta kitabını bulup okumaya calısacagım arkadasın dedigine göre okunmaya deger birine benziyor denemeden zarar cıkmaz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Zarar çıkar mı, çıkmaz mı bilemem ama kitap pornografik içeriği yüzünden mahkemelik olmuştu.Sonradan mahkeme kazanıldı ve basımına farklı bir kapak resmi ile devam edildi.Sanırım Bedri Baykam'ın kitabın bazı bölümlerinde kullandığı üslup mahkemeyi kazanmasında yardımcı olmuştur.

Dans giderebilirmiş hayran engerek doldurmaya daha penisi becerikliydi.Önce gibi yemeğine ağzını gibi başlamıştı alıp.Sanki açlığını hayran yerleştirdi yılanı başlayan baktı aleti şekilde bu da eline da Selim'in ağzına girişti deminki etmeye.Dili bir hareketlenip hayran.



mahkeme kararıyla beraatine...
KEMİK
 
Bi pazar sabahı bu adamı beşiktaşta gazetecide gördüm
üzerinde fener forması vardı düşünsel bazda fazla kurcalamayacağım ama solculuğu, atatürkçülüğü vs güzel bir yansıması diye düşünüyorum
sarı lacivert çorapları bile vardı ama yav kendini che'yle özleştiriyormuş öyle okumuştum
 
twister-imrahel demiş ki:
iyi bir sanatçı özelliği bence kendiyle dalga geçebilmek...

aynen katılıyorum...Bunun bir çok örneği var...Kendiyle dalga geçebilen insanlar uğraş verdikleri dallarda herzaman bir adım önde oluyorlar...Çünkü başkalarının yapması gereken bir şeyi kendisi yapıyor, kendisiyle uğraşıyor ve insanları sadece izlemeye,dinlemeye ya da okumaya mahkum etmek...
 
Bedri Baykam edebiyat ve resim dışında şiir de yazar. Bedri Baykam'ı kendime çok yakın hissediyorum ve çok seviyorum. Bedri Baykam'ın çok acıklı bir aşk hikayesi vardır; TV'de belgesel olarak çıkmıştı, izlediniz mi bilmiyorum: Çok iç karartıcı ve üzücüydü. Hala düşündükçe mideme ağrılar girer.
 
Önyargılı olmak istemiyorum bu herife karşı ama gerçekten çok itici.Reesimleri bi halta benzemiyor yazdıklarınıda okumadım.SAnki insalar nefret etsin diye var.
 
Sanatci -sair, yazar veya ressam olsun- kendi basina ciktigi yolculukta kacinilmaz olarak yalniz; cogu zaman ofkeli, yorgun ve kendini tuketircesine yol alan kisidir. Suphesiz boyle bir kisi icin modern ve giderek postmodern dunyanin sundugu nimetler onlara sahip olmak veya tuketmek icin kendini paralarcasina caba harcanacak seyler degildir. Ne de Dunya, kent insaninin rahat etmesi ve icin hazirlanmis bir mekandan ibarettir onun gozunde. Tam aksine, sanatci herseyden vazgecmistir coktan. Olsa olsa onun tutkusu, kendi varolusunu daha anlamli buldugu uzak yolculuklardan geriye birkac ani getirebilmektir. Suphesiz sanatci baskalarinin begenileriyle kendini var eden kisi olamaz. Oysa kimileri sanatcinin ne oldugunu ve olmasi gerektigini oylesine yanlis anliyorlar ki bu yanlis anlama icinde Istanbul`un sidik kokulu sokaklarinda geceleri kalin boyali dudaklariyla dolasan donmelerden daha igrenc olabiliyorlar. Saygilar.
 
kemik çok yakın bir arkadaşımın hayatının kitaplarından biridir. ben de onun tavsiyesi ile okumuştum. beni aynı şiddette etkilemedi ama türkiye için çizdiği gelecek portresi ve bazı ayrıntılar (örn: rüyaları kaydeden bir cihaz vardı, ismini hatırlamıyorum) gayet ilginç.
bahsettiğim arkadaş mail atmıştı bedri baykama neler okuyayım diye... o da kendi kitaplarını ve çıkardığı derginin ismini içeren bir mail atmış :D .
bu cevaptan sonra onun için olayın tüm büyüsü kayboldu tabiki.
 
Geri
Üst