Soundfont-wav destekli processor-sampler?

Aslında daha önce görülmeyen şey zor anlatılırmış.

Acaba bilgisayar bazlı, soundfont ve/veya sample CD'leri içinde yer alan sesleri kullanmamı sağlayacak; ve midi keyboard olmaksızın direkt olarak gitar efektörü olarak kullanacağım bir teknoloji mevcut mudur?

Örnek olarak, diyelim elimde bir AKAI sample CD'si var, ve bunun içinde -diyelim- ud sample sesleri var ve ben bu sesleri bir şekilde elektro gitarım üzerinde çıkartmak istiyorum (klavye olmaksızın). Yani kısaca "wav guitar processor" gibi birsey.

Bu mümkün mü?
 
Gitar syntn ! :)

Fazla seçeneğin yok :
Roland GR Serisi (gr 1 gr 30 gr 33 ... ) + Roland GK2A hex manyetik .:. GK2A yı gitarının üstüne takarsın. Altı telin sesini ayrı ayrı gr33 e iletir. GR33 bunları midi sinyaline çevirir. İçindeki dahili soundları triger edersin. Yada external bir modüle çıkarsın aletten.

Yamaha G50 : GK2A olmadan monophonic olarak sesleri triger edebilirsin. Üstünde dahili bir sound modülü yoktur. Roland dan biraz daha iyi okuduğu söyleniyor. GK2A ( yada kendi manyetiği G1D; hepsi 13 pin standartında hex pickuplar ) ile polyphonic de çalışır. 1 rack space işgal eder. İstediğin modül ile kullanırsın

Axon lar flnda var, hiç kullanmadım bilmiyorum onları ama en iyi onlar okuyor diyorlar ama alet 1000 dolar civarında bilemiyorum

Anlayacağın kadarıyla mümkün ama pahalı. Ben bir sampler yerine bilgisayarın kendisini kullanıyorum ( Roland GK2A, Yamaha g50, bildiğimiz bilgisayar )
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Saolasın, üşenmedim verdiğin bütün modelleri tek tek inceledim.

GR33'ün sound sample larını indirdim. Pek açmadı, zira MIDI modülü olduğu için baya yapay geliyo sesler.

G50 kullanırken bilgisayarda herhangi bir sample falan trigger etmeyi denedin mi? Arayol bir keyboard kullanmaktansa direk sample WAV ları triger edebiliyo mu gitar?

Axon ise galiba aradığım şeye daha yakın. (hatırlayanınız var mıdır bilmiyorum ama galiba Erkan Oğur'un bunu kullandığını gördüm gibi) Kendi içinde ses yok ama latency ve tracking açısından bir MIDI klavyesi gibi wav seslerini trigger edebiliyor anladığım kadarıyla.
 
G50 de axon teknolojisiyle yapılmış diye geçiyr . Bu alet ile gitarının midi çıkışı oluyor kısaca. Latency yok gibi. Tracking de güzel. Axondanda ucuz :)
 
roland gi-10 ve gi-20 var midi arabirimi ben gi-10 kullanıyorum gayet memnunum, half-rack boyutunda.

gr-1,9,30,33 dışında roland gr-20 var hatta versiyon 2si de yolda, bir de latex mi ne yeni birşey çıkmış ayrıca bir alete bağlamanı gerektirmiyor gk-2 manyetiği boyutunda ama türkiye'de daha yok. yahoogroups.com 'dan midiguitar ve gr30 forumlarına bakarsan bir sürü bilgi bulabilirsin bu konuda.

bir de bu aletli sadece synth sesi çalmak için kullanmıyorsun, mesela yamaha qy-70 denen bir alet var (roland'ın intelligent aranger'ları falan da aynı işi görür sanıyorum), bu aleti gitar synth'in midi çıkışına bağlıyorsun, gitardan o an gönlünden geçen akoru basıyorsun alet sana otomatikman ürettiği eşliği çalıyor, sen de üzerine gitar sesiyle solonu atıyorsun, tek kişilik grup gibi yani, muhteşem zevkli bir olay denemeniz gerek.

bu yazıyı ayrı bir başlıkta açıcam aslında çünkü çok güzel bir olay.
 
Geri
Üst