Maalesef sizinle paralel düşünmüyorum. Duman, Kargo vs. bazı gruplar Rock yaptıklarını iddia ettiler/ediyorlar, yıllar içinde de Türk halkında Rock müzik budur algısı oluşmasına neden oldular. Halbuki Rock müzik bu mudur ? ( Duman'ı seversiniz sevmezsiniz o ayrı bir konu, zaten bunun hakkında da yorum yapmak olmaz. Yani seven neden seviyor demiyorum.)
Piyasayı hareketlendirdiler demişsiniz, doğrudur. Fakat bunu Rock müzik yaparak yapmıyorlar, yaptıkları tarza Rock denmesi beni rahatsız ediyor. Barlarda birkaç küfürlü konuşma yapmakla, arabeskimsi+popumsu şarkıları Rock diye sunmakla, baygın baygın şarkı söylemekle olmuyor maalesef.
TV lerdeki Rock kliplerinden de bahsetmişsiniz, ben 1 tane bile görmedim. Benim gördüklerim rock kisvesi altında resmen arabesk yada pop klipler.
Not: Kendi adıma, hele hele şu baygın baygın şarkı söyleme durumu varya beni ifrit ediyor. Yok böyle birşey. İnanın bu tarz vokal duydugumda her kim olursa olsun, perişan oluyorum, kendimi İbrahim Tatlıses dinler gibi hissediyorum ki en azından İbrahim Tatlıses'te inkar edilemez Allah vergisi bir ses var. Buna rağmen yani