Tel Değişimi Hakkında

C

CemSarac

Merhaba arkadaşlar, biraz önce Ibanez RGA42T gitarımın tellerini değiştirdim. Ancak akordu yapmaya çalıştığımda şöyle bir sorun oluştu:

Akordu tuner ile yapıyorum. Akord bittiğinde tremolo bölümü tamamen geriliyor ve arkası kalkık bir biçimde duruyor.

Bunun sebebi nedir? Lütfen yardımcı olun arkadaşlar :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Şu anda deniyorum. Olduğu zaman bu mesajımı düzenleyerek size bildiririm.
Tornavida bulamadım :D Yarın sabah deneyeceğim. Olacak sanırım biraz araştırma yaptım da.
Çok sağol.
 
Birde tellerini değiştirirken,floydun altına ne olur ne olmaz bır kibrit kutusu koy, daha sonra kalın mi telinde başlayarak eskiyi çıkar yenisini tak.Taktığın yeni teli akortla o gene değişecektir, ama sen genede akortla, aynı işlemi her tel için yap.Yani eskiyi çıkar yenisini tak, ve yeni taktığın telleri en baştan akortla.

Mesela sen mi telini taktın akortladın, la teline geçtin oda değişti yenisini taktın mi teli ile beraber akortla. Heryeni teli taktığında en bütün tellerin akortlarını tazele.Böylelikle köprünün dengesini nispeten korumuş olacaksın ve teller akorttaki yerini daha cabuk bulacak.En son bütün tellerin değişince kontrol et sürekli tellerin salınarak akortta yaptığı değişiklikleri en askariye indirmiş olacaksın ve köprü dengede olacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Dediklerini yaptım, vidaları sonuna kadar sıkıştırdım nerdeyse, ama köprüde bir değişiklik olmadı. Tam akordu yaptığımda hala aynı şekilde kalkık arkası :( :(
 
CemSarac demiş ki:
Dediklerini yaptım, vidaları sonuna kadar sıkıştırdım nerdeyse, ama köprüde bir değişiklik olmadı. Tam akordu yaptığımda hala aynı şekilde kalkık arkası :( :(

Önceliklle kaç numara tel kullanıyorsun.Arkadaki vidaları çok fazla sıkma tellerin aşırı gerlimine neden olur ve sapa zarar verebilir.Normal kullandığın tel takımından daha kalın bir tele geçtiysen sapın ayarı bozulmuştur muhtemelen.Telleri haifi gevşet sapın oturmasını bekle eğer kalın tele geçtiysen sap ve floyd ayarını birlikte yapmalısın,yada en kesin çözüm mevcut telleriniden daha ince numara tak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Neyse hallettim olayı ama ince mi telini kopardım yanlışlıkla :D Neyse sağolun yine de.
 
Geri
Üst