midi dosyasını wave'e çevirme

download.com a girip aratırsan bikaç program çıkıyo karşına..ama hiçbiri yeterli değil..yinede bi dene derim..
search kısmına , convert wave yaz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sağol fakat bana daha fazlası gerekiyor kesin bi program ismi yokmu?(büyüklerimizi kızdırmayalım mümkünse freeware olsun)
 
Daha fazlası gerekmesi daha fazla çaba gerektiriyor. Midi dosyasında neler var?Neyi wav yapmak istiyorsun?Sebebi nedir ?
Çünkü: :idea:
Mesela;
-Elimde bir midi piano partisyonu var ve grubumdaki klavyeciye bunu dinletip öğretmek istiyorum çünkü nota yazmayı bilmiyorum ve de o okumayı bilmiyor.O yüzden wav a cevirip cd ye basmalıyım ki öğrensin. vs...vs..vs.... :twisted:
İstersen daha fazla ayrıntı verde yardımcı olalım 6 kere uğramış sevgili animate...7 de görüşmek üzere 8O
 
Audio compositor diye prgram var, kullanmı gayet basit, midi yi wav a konvert ederken istersen soundfontlarla da render ederek wav a çevire biliyorsun istersen GM.dll dosyasını seçerek standart midi seslerini seçebiliyorsun. Başına sonuna boşluk ekleyebiliyon vs vs.. Senin işine büyük ölçüde yarar ama paralı bu freeware değil, çok cüzii bi miktardı sanırsam. Ama demosunu indirip bir bakabilirisin. "audiocompositor" diye geçiyor bir arat arama motorlarında.
 
midi to wave aslında ne amaçla oldu ğu önemli bir topik? daha fazla bilgi vermen lazım diyedüşünüyorum.Sequencerlerin çoğu yapar bunu cakewalk sonar ... ancak general midi kullanacakları için sesleri civciv sesi gibi gelilr.Sample veya virtual enstrumanlarla desteklemen gerekir ki bu bayağı ilgi gerektirir (forumdan gerekli bilgilere ulaşabilirsin) ama direk midi to wave için.şunu söyleyeyim winamp bile midi leri okur sende açbir tan kayıt programı istediğibn formtta kayıt yap... :)

kolay gelsin...
 
Daha önce forumda tartışılmıştı bu konu.
Ve sanırım Mahcem;
"MIDI dosyasında sadece belli sayılar vardır(kaç no.lu enstrüman, hangi nota, ne kadar uzunlukta,...). MIDI-->Wav programı olsa bile çıkacak sonuç "ciyuuuv" ve bilumum cızırtılardan oluşacaktır."
gibilerinden bir açıklama getirmişti.

hasictear'ın dediği program güzel duruyor. Sanırım DAW mantığında çalışan bir program.

Aslında en mantıklısı ve en beleşi, nebukenazar'ın da dediği gibi; .mid dosyasını herhangi bir programla(winamp, media player,...) aç ve Windows'un Sound Recorder'ını kullanarak kaydet.
 
hiçbir yazılım tam olarak istediğimiz gibi çeviri yapamıyor.Bir şekilde arada cızırtı oluşuyor.(bu neden bilmiyorum midi export yaptgm yazılımla alakalı galiba ya da wav ile midi nin dB aralıkları mı uyuşmuodur nedir anlamadım)

ben bunu çok ilkel bi yöntemle hallettim

acoustic research un 1 metrelik (en kısası tabiatıyla en ucuzu) 24k altın iki ucu da 3.5mm çıkış olan kablosunu aldım.

bir ucunu line in e (bunu çoğaltıcıyla 2ye ayırdım kayıt yaparken dinlemek için ancak bunu bakır kullanıyorum altınını bulamadım) diğer ucunu master çıkışa bağladım.bi yandan recorda başlıyorum diğer yandan istediğim midiyi play yapıyorm istediğim parametrede kayıdı sonuçlandırıyorum.

çok b*ktan ve kaptan mağra adamına göre bir yöntem ama çok etkili

tabi diğer teknolojik çözümleri olan varsa daha ii olabilir (:)

kolay gelsn..
 
Geri
Üst