Ne tarz Amfi almalıyım...

Herkese selam ;

İlk başta sololarda (sweep/tap) gibi tekniklerde aşırı keskin fakat metal core un sert ama yumuşak distortion un da ve southern gibi traktör sesi verip megadeth ve pantera tonları gibi karışık bir yelpazesi olan ve çok pahalı olmayan lambalı bir kafa kabin aramaktayım yardım !!!!!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bütçe biraz kısıtlı tabi hem ev belki ileride kendi stüdyom olur oraya da koyabilirim.Ekipman olarak esp ec-1000 ve dime distortion kullanıyorum bana randall rx120d lere baktım mesela ama onlar lambalı değil galiba.
 
1250 liraya;

(sweep/tap) gibi tekniklerde aşırı keskin fakat metal core un sert ama yumuşak distortion un da ve southern gibi traktör sesi verip megadeth ve pantera tonları

Bu kadar geniş yelpaze sunacak lambalı bir kafa almak bırakın Türkiye'yi, ABD'de bile imkansız. Bahsettiğiniz özellikleri bir arada bulabilmek için 4 kanallı bile olsa tek bir lambalı ampli yeterli olmaz.

Processor tarzı aletlere yönelmenizi öneririm. Processor kullanıp ne aradığınız biraz daha şekillenmeye başlayınca makul bir tarza yönelik lambalı ampli araştırmaya geçebilirsiniz.
 
Hellhound'a katılıyorum, hatta bir taşla iki kuş vurmak için istediğiniz ton yelpazesini verebilecek aklıma gelen tek lambalı amfi line 6 spider valve mkII...
 
Dimebag yıllarca transistörlü Randall'ları kullandı, hala birçok grup ta benzer Randall'ları kullanmakta, RG75 G2 gibi bir kombo amfi gayet güzel olabilir senin için.
 
Marshall'ın yeni çıkardığı all tube MA50(C-Combo/H-Head) modellerinden birini edinebilirsin belirttiğin fiyata ama o kadar ton aralığını kesinlikle yakalayamazsın.
 
Geri
Üst