Müzik Teknolojisi Bölümü

Arkadaşlar aranızda yeniyim. Bu bölüm hakkında bilgisi olan varmı? Üniversiteler bu bölüme öğrenci almak için ne gibi bir sınav yapıyor? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Saygılar[/b]
 
Yetenek sınavı ile alınıyor

Benim bildiğim 3 tane bölüm var

*Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü - Müzik teknolojisi
*Yıldız Teknik Uni. Duysal Tasarım - Müzik teknolojileri
*İtü devlet konservatuarı - Müzik teknoloyileri - ses kayıt

Birde lisansüstü olarak İtü Miam da çok geniş imkanlı bir program var. Akademi istanbulunda programları var.
 
Yetenek sınavı hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim, ne gibi bi mülakat uygulanacak, hazırlayan kurslar var mı, ayrıca eğitim kaç sene?
 
Yıldızlı olarak geçenlede 4 sene (*)
Diğerlerinden emin değili.

Biraz araştırma yaparsan bu üniversitelerin sitelerinde bütün şartlar yazıyor.
 
ben bu bölümü yurt dışında okudum türkiyedeki bölümler hakkındada bilgim var arkadaşın saydığı
itü- müzik teknolojileri
bilgi üniversitesi - müzik teknolojileri
yıldız teknik - müzik teknolojileri
bu okullara girmek nerdeyse imkansız en az 2 yıl hazırlanmanız gerekiyor bir çok ayrıntılı sınavdan tabi tutuluyorsunuz.
ama müzik teknolojileri bölümü türkiyede ilk olarak sivas cumhuriyet üniversitesinde açıldı orası kolay soruyor bence hiç itü bilgi yıldız bunlara boşuna para yatırmadan sivas cumhuriyete gidin ve sınava girin benden tavsiye güzel okuldur cumhuriyet sivas olduguna bakmayın..
 
yok girmedim ben amsterdam konservatuarında öğrenim gördüm itüye de girsemde giremezdim zaten çok zor oralara girmek yıldızda jazz felan soruyorlar resmen itü ise istekleri bitmiyordur eminim istanbuldaki okulların yetenek sınavları çok zor eğer daha önceden sağlam bir solfej şan diafram dersi almamışsan çaldıgın enstrumanin hakkini veremiyorsan ve bilgisayar yazılımı ile uğraşmamışsn bu bölümde okuman çok zor baştan söyleyim sivas cumhuriyet üniye git gir soruları kolay..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Temel muzık bılgım var. 4 yıldır int. kafelerde calsıyorum Pc nin a sını b sini biliyorum. Solfejde var. Ama muzık edit programlarından anlamıyorum. bizim arkadaş itü çalgı yapımına girdi. Benimde istanbula girmem lazım. Saten gecen sene bu bolume ogrenci almamışlar. Bilmiyorum yaa bir başvurucam. Oldu oldu olmadı. Temel bilimler okurum. O nun sınavları hakkında bilgin varmı?
 
sen bilirsin dostum ama müzik teknolojilerinin öğrencileri hazırdır zaten hiç kasma sen git temel bilimlere gir ama orasıda çok zor dikteden öyle zor soruyorlarki anlatamam istanbulda konservatuvar okuman için ilk okul çağlarında müzik hayatına girmen gerekiyor..
 
Bu bölüm müzik bilimleri bölümününde. Arkadaşların saydıklarının dışında bi de süleyman demirel üniversitesinde var (ben okuyorum ordan biliyorum :)

Sınavda sorulan normal müzik okulları sınavında sorulan şeyler: tek ses, iki ses, üç ses, dört ses, ezgi ve ritim tekrarı, enstrüman, istiklal marşı ve şan parçası söyleme, solej, dikte...

bunları geçersen (ki hepsi 2 aşama oluyo) 3. aşama da bölüm seçiyosun. ama uygun olduğun alanı hocalarla birlikte seçiyosun. yani istiyosun die teknolojiye giremezsin. yatkınlık olması lazım. ne bilim hayatında hiç enstrüman çalmamış ama 2 aşamayı kulağı sayesinde geçmiş birisini performansa almazlar. ama sen bu aşamadan korkma 4 yıl int. cafe tecrüben bilgisayar mantığını kavradığını falan... gösterir.

3 bölüm var: performans, bilim ve teknoloji. Bizim okul 15 kişi her bölüme de 5er kişi alıyo.
sınav da çok kolay. ben hiç zorlanmadım hep temel şeyleri sormuşlardı. hiç korkma yani...

(ama itiraf ediym bu kolaylık durumu bizim okul için geçerli tabii.. ben de itü, bilgi ya da yıldız tekniği hayatta kazanamazdım...)

umarım yeterli olur bilgiler...
 
Arkadaşlar bölüm anlayacağınız üzere İngilizce eğitim vermektedir.
tamamiyle multidisipliner bir yapıya sahiptir.
Yani sadece grafik tasarımı kendi başına değil bunu diğer medya ortamlarıyla beraber kullanabilme yetinizi geliştirme amaçlıdır.

Örneğin grafik tasarım dersleri yanında, ses dizayn dersleri de alabilmektesiniz.

Başvurmayı düşünen arkadaşlar için şöyle en en en önemli şey
PORTFOLYO...

alacağınız bursun miktarını, asistanlıklarınızı büyük ölçüde etkilemektedir.
Lisans eğitiminizin hiç bir önemi yok bu iş için hazır olduğunuzu göstermeniz yeterli.

Bunu da mülakat ve portfolyonuz ile yapabilirsiniz.
Örneğin ben; Ankara Üniversitesi Jeofizik müh. bölümü mezunuyum
ve şu anda tam bursla okuyorum.

Merak ettiğiniz şeyler olursa cevaplayabilirim.
 
Geri
Üst