Tez için akort cihazı yapıcam bir sorum var?

Selamlar arkadaşlar.Elektronik bölümü son sınıftayım.Tez önerisi olarak pic ile akort cihazı yapmayı sundum sıcak bakıldı hocam tarafından.Ama malesef bununla ilgili hiçbir döküman veya devre şekli yok ne yazıkki internette.Yapabilirsem tamamen kendime özgü bir cihaz olucak.

Şimdi sorum şu yönde hocam bunun sadece gitar yada çeşitleri ile sınırlı kalmamasını bağlama,mandolin vb diğer telli enstrümanları da katmam gerektiğini söyledi.Aşağıda notaların frekans değerlerini verdim.Buna göre örneğin bağlamanın verdiği notalar bu frekanslardamıdır?Yani gitar da verilen bir LA ile bağlamada verilen LA aynı frekansta mıdır? Veya oktavı? Yardımcı olursanız sevinirim.



Uploaded with ImageShack.us
 
Ses titreşimi belli bir notada her enstrüman için aynı değerdir. Bu yüzden rahatlıkla her telli enstrüman için aynı notalara aynı frekans değerleri karşılık gelir.

Not: Klasik batı müziğinde gerçek La notası 442 frekanstadır ancak modern dünyada 440 olarak geçer. Artık nasıl uygun görürsen.

Kolay gelsin.
 
Aynen, her enstrüman için frekanslar aynıdır, belki oktav farkları olabilir ama temel ihtiyaçları karşılayan bir cihaz çoğu enstrümanı akort edebilecektir, dijital bir programlama yapacaksan frekansı manuel seçmemizi sağlayabilirsin, cihaz da bu frekansa göre doğru notayı göstermeli tabi, programlama kullanmayacaksan da referans olarak A=440 gibi birşey kullanmalısın.
 
Geri
Üst