Feedback Ile Nasıl Başa Çıkılır?

arkadaşlar amfide gaini fulleyip volumü de yarıdan fazla açınca feedback olayı ile nasıl başa çıkabiliriz?amfiden gitarı uzaklaştırma dışında.ve merak ettiğim bişey var sahnede onca pedal ve kafa kabin amfiler çıkıyor.bunlarda feedbackle nasıl başa çıkılabiliyor?benim 15 watt amfim bu feedback i yapıyor ise onlar ne kadar yapıyordur?
 
Stok manyetikler varsa feedback çok daha rahat yapar. İyi manyetik kullanmak lazım öncelikle. Sonra da gaini feedback yapmayacak kadar açmak ve ritm için kullanmak, solo için kompresör açmak daha iyidir. Ekonomik fiyatlı gitarlarda bu sorun çok ciddidir. Asıl olay manyetiklerde yani. Sonra da amfiyi kontrol etmek lazım.
 
Full giande boost etmek çok fazla distortion demektir. Bu kadar gainde solo atmak ortaya bolca kirli ses çıkartır. Ancak ortalama bir gain üzerine boost, kompresör etkisi yaratabilir, iyi bir fikir olabilir. Ne kadar gain olursa o kadar feedback şansı artar. Gate vb. ses kesici bir pedalı gitar çıkışından hemen sonra koyarsan çalmadığın zamanlarda feedback olmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
marshall mg15 in overdrive ını sd1 ile boost ettiğimde yoğun bi dip sesten başka bi fark olmadı.yani dip ses olmasına rağmen ses sertleşmedi.bu normal bi durummu?ama sd1 i tek başına denediğimde pedal kendine özgü sesleri verdi
 
romulus_augustus, transistörlü amfilerin od kanallarını boost etmektense temiz kanalları üzerine od kullanmak daha mantıklı bence. boost yapmanın mantığı preamp lambalarını zorlamak olduğu için boost yapma işlemi transistörlü amfilerde beklediğin sonucu vermeyebilir. mg15 bende de var ve bu amfiden pek ümidim yok, ancak mg15'in temiz kanalını biraz beğeniyorum. bunun üzerine od, daha sert sesler elde etmek istiyorsan distortion pedalları kullanmak daha iyi sonuçlar verebilir.
 
ne demek, yardımcı olduysam mutlu olurum. o amfiyi çok kurcalamışlığım var, hoparlörünün verdiği bas seviyesi 8" olduğundan olsa gerek gerçekten yetersiz. bu yüzden basları biraz abartan boss mt2 gibi bir pedal denesen belki biraz düzgün tonlar alabilirsin. ancak şöyle bir gerçek var ki hoparlör küçüldükçe aldığı sinyaldeki basları verme kabiliyeti düşüyor. bu yüzden 12" hoparlör barındıran bir kabin ile lambalı amfiye geçiş yapmanı, lambalı kafa elde etmen mümkün değilse kaliteli amfi simülasyonları kullanmanı tavsiye ederim. simülasyonlarla gereğinden falza uğraştım, eğer bilgi edinmek istersen sana elimden geldiğince yardımcı olurum.
 
arkadaşlar yine feedback hakkında bir sorum olacaktı.eski gitarım cort x5di.eski amfim de ibz10g.bu kombinasyonda gaini fulleyip volume u sonuna kadar açsamda feedback olmuyordu.ama ibanez tbx15r amfide gaini fulleyip volume de yarıdan fazla açsam feedback oluyor.bu normal bi durummu?
 
Geri
Üst