Bunun ne olduğunu bilen var mı?

Arkadaşlar linkteki videoda kızın gitarının köprü kısmında ışıklı bir parça var. Şarkının başında elini üstünde gezdirince ses değişiyor sanki. Nedir bilen var mı?

http://www.youtube.com/user/JulietteVmusic#p/u/2/Vkj4bU8lozc

http://www.youtube.com/user/JulietteVmusic#p/u/1/3XIUcRnMoU8

bunun da 47. saniyesinde kullanıyor

2. videoda kızın arkasındaki nota sehpasının üstünde bir cihaz var, onla mı alakalı acaba, gitarın üstüne bağlanan bir footswitch ya da handswitch diyebilir miyiz? :roll:
 
Yanlis hatirlamiyorsam o aletin adi ossilator. Harmony Central'de birisi gitarini kendi oyup takmisti ondan 1-2 sene once. Korg'un alet var oyle.

MF'de aratinca sunlar cikiyor.
http://www.musiciansfriend.com/navigation?q=Korg+KAOSS

Bir ara evde eglenmek icin KAOSSILATOR almayi istemistim, sonra unuttum gitti. Youtube'da cok guzel ses ornekleri var.

Gitara takmak ugras gerektiren bir is ama eminim net'debulabilirsin ornekler.
 
Kaoss pad.
Daha önce muhabbeti geçmişti de forumdaki luthierlerden biri rahatlıkla takabilirim demişti, kim olduğunu hatırlamıyorum, isim sallamayayım şimdi yalan olur.
 
herhangi bir cihazın kontrolünü o şekilde yapabilirsiniz... lap top lardaki pad in aynısıdır... korg, roland ve kurzweil gibi klavyelerde aynı pad ler değişik şekillerde mevcut... sadece kontrol amaçlıdır, pedal yada modülatör artık yeterli olmadığı için buradaki pad ve benzerleri ile d beam (roland geliştirmiştir, elle temas edilmez, kızılötesi ışınla çalışır) teknolojisi bugün sıklıkla kullanılır... bence gitar için pek de gerekli bir şey değil...
 
Geri
Üst