Cubase ses kartı tanıtımı hatası

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
hata mesajı bu türkçe anlamınıda yazdım aşağıya..

the asio sample rate is not supported by one of the usb interfaces!
please check your synt settings in the Control Panel

türkçe anlamı

ASIO örnekleme hızı usb arabirimleri biri tarafından desteklenmiyor! Denetim Masası içinde synt ayarlarınızı kontrol edin


biraz araştırdım ama bulamadaım denetim masasında synt die bişe yok .
işletim sistemim win7 32 bit
 
:) Aslında maudio taskbar icon dan örnekleme hızını programınkiyle aynı duruma getirmen gerekiyor yalnız çözüm bu değil,
Ses kartını kullanan başka bir program açık olmasın, internet tarayıcı, winamp, media player, guitar rig, vsti ler, vırt zırt, hepsini kapat sadece cubase aç, diğerlerini sonra aç. Midi kullananları da aynı şekilde. Aynı hatayı bende de veriyor arada bir, bu şekilde çözüyorum. Ses kartını öncelikli olarak kullanan başka bir programdan bahsedebiliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
sample rate i 44.1 yaptım ve düzeldi yardımın için çok teşekkür ederim edizkralll ..

cubasede çalışırken winamptan müzik açıyorum ses karta bağlı 2+1 den değilde laptopun kendi hoparlöründen çıkıyo.bunu nasıl düzeltebilirim.

cubasede mono kanal açınca ses çift hoparlörden stereo açınca tek hoparlörden geliyo . tam tersi olması gerekmiyomu :D

birde yaptığım kayıtların boyutları çok düşük 1 dk lık kayıt 500 kb falan (128 bit mp3 olarak kaydediyorum) bu normalmi ?

bu konulardada yardım ederseniz sevinirim :)
 
Windows un kendi mixerinden realtek ya da neyse laptop ın driver ı onu iptal et sadece kendi ses kartını kullan ve varsayılan yap, çıkış ve giriş için. Winamp sorununu böylece aşarsın. Stereo mono olayı da normal, stereo iken sadece soldan gidiyor ses ve soldan çıkıyor sağdan ses gelmiyor, mono iken de ses tek kanal girip tek kanal çıkıyor ve giriş-çıkış için sağ-solu tek kanal olarak kullanıyor.
 
Geri
Üst