Elektrogitar ve ekipmanımızı örnekleriyle dinleyelim.

Pınnacle 14 gıbı ust modelde bıle sadece 1 ek ses kanalı koyabılıyorum çok komik. Lıquıdı dvdsini bulamadım onda nasıldı yav? bırden fazla ses kanalı koyabılıyor muyduk? yoksa protoolsda hepsını birleştirip öyle ekleyeceğim videoya.
 
liquid de koyabiliyoruz sanırım birden fazla track, geçen bi montaj izliyordum hatun baya detaylı çalışıyordu ama birsürü ses kanalı vardı.
 
Çalım süper, ton süper, herşey 10 numara. 8O 8O AMT P1 e de bayıldım. Ben de AMT Fatal Tube kullandım birara, ama bu P1 beni benden aldı. Şu an şehir dışındayım. Ankara'ya döner dönmez ilk işim şu P1 i araştırmak ve bir sipariş vermek olacak. Tekrar tebrikler..


Atalay demiş ki:
Ibanez basswood uzerine Dimarzio FRED humbucker...

Direkt olarak AMT P1 ile bilgisayar kaydidir. Olabildigince ham kayittir.

Zirzopca calinmis bir Joe Satriani "Satch Boogie" ile dinleyeceksiniz.

NOT: http://www.youtube.com/watch?v=zzQb79IhoRE linkteki Joe'nun gitar tonuyla karşılaştırın, aynısı diyebilecek kadar benzer ton elde ettim ve sadece FRED manyetik ile P1 kullandım.

http://www.netmusicians.org/index.php?section=user&[email protected]
 
edizkralll demiş ki:
Cidden GIRNATA, wah processor ün wah ı mı acaba, gnx in wahı çok saçma bir şeydi hatırladığım kadarıyla, aslında benziyormuş crybaby' ye, video ve sesi daha sonra mı birleştiriyorsunuz acaba bu arada? bayadır kullanmıyorum liquid falan kurayım mı ille de.
Evet, GNX4'ün crybaby modellemesi.
Bu kayıtta video ve ses camtasia 7 programı tarafından aynı anda kaydedildi ama ses kalitesini çok düşürmek zorunda kaldım.
Yeterince güçlü bir pc ile aynı anda video kaydedici bir program ile cubase gibi bir daw kullanılıp sonradan ses ve görüntü birleştirilebilir.

Atalay demiş ki:
GIRNATA, sözler girdikten sonraki gitarın halini beğendim. Tam konserlik sound veriyor sert ve harmonik. EMGler ibanezlerde işe yarıyor. KOnserdeki ton da bulmuşsun yani! Çok iyi.
Sert olduğu çok doğru. Ben de satriani-vari şeyler seviyorum ve gitarın bu hali ile olmuyor. Belki processor değil de yumuşak karakterli bir amfi kullansam bu kadar sert tınlamayacak.
Hep EMG'lerle olmuyor / onlarsız da olmuyor. İkinci bir gitar lazım gibi.

Olumlu eleştirmeye çalıştığın için teşekkür ederim. Ben olsam "intro kulak tırmalıyor, berbat etmişsin" derdim :)
 
Satriani - The Extremist / GIRNATA yorumu :p
Processor parametreleri
Satriani - The Extremist / gitar backingtrack dosyası
Ekipman;
Kore üretimi ibanez sz520fm (manyetikleri; emg 81tw & 89). Gövde ve sap ağacı maun, tuşe gül.
Processor digitech gnx4, usb üzerinden kayıt.
Ritm gitar, ilk solo ve ikinci solonun son kısımları köprü manyetiği ile (81tw) humbucker modunda; ikinci solonun başları sap manyetiği (89) ile humbucker modunda icra edildi.
Backingtrack dosyasında davul, bassgitar ve ikinci bir ritm gitar var.
Kayıt processor'ün yanında gelen "Pro Tracks Plus 2.2" yazılımı ile bir kanalda backingtrack dosyası, diğer kanalda o an icra edilen gitar şeklinde tek seferde alındı.
Kayıt sonrası sadece ses seviyeleri ile oynandı.

Parçaya hala çalışıyorum; bazı teknikleri kullanmaya alışmam zaman alıyor; parça üstünde çalıştıkça da ton değişiyor ama genel hatları ile böyle uygun buldum. Kulağım alıştıkça, biraz e.q. ile, boost pedalı ile, delay karakteri ile oynarım.
 
Yok yok bence iyi gidiyorsun. Ayrica her gitaristin kendi stili var bazi hareketler bir gitaristin rahatca yapacagi ama baskasinin rahatsiz olacagi durumlar yaratabiliyor. Kendine uyarlamak ta bence basaridir.
 
11-70 biraz extreme tel takımıymış :D Üst tellerde çok boğuk geliyor ses. :D Bende 11-49 set aldım jacksona takıp düşük akordta birşeyler kaydedicem. Bir sette Washburnüm için aldım 10-46. Onlarla benim gitarın EMG performansını kaydedeyim. Youtubede zamanında çok aramıştımda bulamamıştım dime 333 ün EMG ile nasıl olacağı ile ilgili bir video :D
 
Atalay 3x9V demişsin. 3 adet 9v'luk pil seri mi bağlı (21V)?
EMG'leri 18V ile beslemeyi düşünüyordum ama 3x9 hakikatten garipmiş :)
Farkından, sese ve çalıma etkisinden bahseder misin?
 
GIRNATA demiş ki:
Atalay 3x9V demişsin. 3 adet 9v'luk pil seri mi bağlı (21V)?
EMG'leri 18V ile beslemeyi düşünüyordum ama 3x9 hakikatten garipmiş :)
Farkından, sese ve çalıma etkisinden bahseder misin?

Evet seri bağladım 27 volt !

Çok çok net ses veriyor. Özellikle konserlerde yüksek volümlerde daha net ve tizleri presenceleri daha iyi alabiliyorsun dağılmıyor. Yalnız, gitarın arkasına 3 pli yerleştirmek için Houdinicilik yapmak lazım, turşu fıçısı gibi sıkıştırma oldu ama bir zararı yok arkada potların arasında yatıyorlar. Ancak ben bunu meraktan yaptım, EMG manyetik diagramında 27 volt kullanılabilir diyordu ben de hazır takarken deniyim dedim. 9 ile 27 volt arasında presence farkı yaratıyor, daha iyi oluyor ama 18 voltta fark olacağını sanmam. Yani zahmet etme bence.

Blindeath bence de 70 lik tel ekstrem: Meraktan denedim. Ancak kalın tel bence çok tatlı yerinde sublı geliyor. Belki senin beklentin farklı olabilir, çok ta normal, ben de özellikle merak ettim kayıtta nasıl çıkacak diye ama ben burada gayet net ve temiz nota duyuyorum kalın si notasından çalınca.
 
Sondan bir önceki presetteki ton çok güzel mesela ama telin çok kalın olmasından sanki palm mutelerde çok boğuyo. Diğer presetlerde daha fazla tiz var ondan parlak geliyo orda ama bası yükseltince fazla boğulmuş gibi geldi işte :D

Bu arada 18V'da dediğiniz gibi fazla fark olmuyor ama volume aralığı çok tatlı oluyor. Sesi 10 üzerinden düşünecek olursak 5-6 gibi tam pasif manyetik tonu gibi oluyor :D 9V a göre volume potu çok daha fazla kontrol sağlıyor.
 
18v kullanıyorum ve fark gayet bariz, 2 tane pil zor sığdı tıkış tıkış, 3 tanesi sığmaz kanımca, önce adam gibi şaftı kısa bi potans bulmam lazım, atalay abi direk akü bağla bi de gitara :D 4A 10.000 volt falan jeneratör :D mg10 la konsere çıkalım sonra, sonra da sabah olsun rüya bitsin :)
Bu arada 11-70 olayını beğenemedim, fazla boğuk geldi, yerine göre fazla hacimli bi tonda djent hadisesinde falan tiz ağırlıklı bi tonlamayla çok hoş durabilir ama bu hali bana çok hitap etmedi, neredeyse kötü :D
 
Atalay demiş ki:
http://www.youtube.com/watch?v=hJTPh9XtK1Y

Jackson KV2 ve 11-70 Curt Mangan takim tel. Zoom G9.2tt ile yaptim.

Ben de Curt Mangan kullanıyorum şu anda. Pek kullanılan hatta bilinen bir marka bile değil ama çok değişik çapta ve neredeyse custom tel üretiyorlar. Senin değerlendirmen nedir bu teller hakkında acaba?

Sadece 11-70 için mi kullandın yoksa diğerlerinden de kullandın mı ?

İlginç geldi Curt Mangan kullanan birisini görünce de soriim dedim :)
 
swaIIowed demiş ki:
Atalay demiş ki:
http://www.youtube.com/watch?v=hJTPh9XtK1Y

Jackson KV2 ve 11-70 Curt Mangan takim tel. Zoom G9.2tt ile yaptim.

Ben de Curt Mangan kullanıyorum şu anda. Pek kullanılan hatta bilinen bir marka bile değil ama çok değişik çapta ve neredeyse custom tel üretiyorlar. Senin değerlendirmen nedir bu teller hakkında acaba?

Sadece 11-70 için mi kullandın yoksa diğerlerinden de kullandın mı ?

İlginç geldi Curt Mangan kullanan birisini görünce de soriim dedim :)

Ben aşık oldum tellere. Gibson SG Diablo'm üzerinde bu tellerle geldi. Çok beğendim. 11-70 ritm için, 10-52, 10-46, 9-42 standart "mi" kullanım için ve bir de solo çalışmalarım için özellikle 10-38 kullanıyorum. Şu ana kadar kullandığım en iyi teller. Hem parlak, clean tonlar persence li, hem de esnek teller. Tremolo ve çift kilit yokmuş gibi.
 
Eskime süresi nedir sence peki? Faktörler değişken ve bol tabi ama bana göre Ernie Ball 'lara göre daha yavaş eskidiğini gözlemledim. Tabi benim elim çok terli değildir dediğim gibi biçok faktör var...

Ben 11-56 drop B için, 10-48 de standart mi ve drop D için kullanıyorum. Toplu alımda güzel de fiyata geliyo ve resmen kimsede olmayan tel çaplarına kavuşuyor insan :)

Diğer tel üreticilerinin gerisinde kalmış sanki bu firma ya da belki yeni bir firma olduğu için bilinmiyordur ama bence geleceği parlak oldukça bu markanın :)
 
Geri
Üst