Cubase de vst monitor gecikme sorunu

Selamlar, cubase sx3 kullanıyorum, guitar rig 3, 4, Gtr3, paolin vs vs tüm vst lerde kanala insert ediyorum efekt listesinden, monitor tuşuna basıyorum ancak ses geç gidip geç geliyor,(paneldeki inputta da latency var), ses kartım m-audio audiophille, adobe auditionda bu tarz sıkıntım yok latency çok düşükken monitor yapabiliyorum ancak cubase sanırım benim ses kartımı kullanmıyor monitoring de, bunun olayı nedir neresinden ayarlanır ?

Teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
öyle zaten de cubase forumlarında o küçük hoparlör tuşu latency yapar diyorlar, alesis diye birşey demişler ama fikrim yok hakkında sizin var mı nedir ne değildir nerededir ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
tamam bu alesis diye birşey yok alesis adamın kullandığı donanımmış :D Cubase de deneyeceğiz artık açayım bakayım 2 dk ya yazarım cevabı.

--------
edit: Teşekkür ederim, device setup ta m-audio asio yerine asio seçiliymiş, maudio seçince latency kalktı... Görmemişim o kısmı teşekkürler..

Saygılar...
 
hoparlor tuşunda latency olur normaldir. ancak kayıt yaparken açmana gerek yok, en azından benim TC electronics Impact twin de gerekmiyor. Kayıta girmeden sesi duyamıyorsan hoparlore bazsıyorsun tabi. O da latency yapıyor. Basmadan da ses gelmeli bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Teşekkür ederim ancak zaten ben bunu kayıt yaparken açıyorum, direk vst ile kaydediyorum gitarı, analog falan açmıyorum hiç dışarıdan, baya pratik böyle, sırf bu sebepten audition kullanıyordum onda da midilerin metronom problemi var, artık cubase deyiz madem. Hep üşenmiştim buraya sormaya, milletin sorularına cevap vermekten bizim sorumuza sıra gelmemiş meğer. Tekrar teşekkürler cevap yazan herkese.Biraz da sınava çalışayım madem kafamda dert kalmadığına göre :)
 
cubase de direct monitoring diye bir seçenekte vardır.device set up ta ses kartını seçtiğin bölümün hemen altında.
ya da asio 4all asio yu dene
 
soruya ve altındaki cevplara baksaydın ezbere cevap yazmazdın "ozgeaslan84", yine de teşekkür ederim, kayıt teknolojileri sabitine ciddi bir sorunumu yazdım, bilen ağabeyler ilgilenirlerse(Atalay, Mahcem :) ) sevinirim.
 
:D kusura bakma abicim nasıl unuttum bilemedim, sorunumun çözümüne fikir getireceğine eminim keşke cevap verip utandırsaydın :D Cidden güldüm şimdi, zaten hala anıttepeye işimiz düşüp de gelemedik tanışamadık ekipman listeni gördükçe ağzım sulanıyor halen :D
 
Birisini utandırmak için sorunun çözümü için cevap verilmez......:)))Burası bir forum bilgi paylaşılır.
Özel birilerinden özel bir yardım almak istiyorsan onlara ÖZEL MESAJ atarsın , daha kolay olur senin için.
Stüdyoya da beklerim tabii Ankara da böyle bir ekipmanı bir arada göremezsin:)
başarılar dilerim:))))))))))
 
:D Teşekkür ederim her türlü, sizin avatar da mahcem in avatar da benziyor birbirine aceleyle yazarken karıştırmışım yoksa kişiye özel soru değildi bu başlığa yazan bilgisine güvendiğim kişileri yazacaktım sayfanın üstüne doğru baktım Atalay abinin Sg yi tanıdım ama sizin avatarı mahcem ile karıştırdım ondan mahcem yazdım, sizinle alakalı bir itham yok yani o mesajda, kastettiğim sizdiniz aslında. Neyse küçük bir mevzu, kayıt-ses cihazı sabitindeki soruma yorum getirirseniz mutlu olurum, günlerdir kimse yazmıyor ben de olduğum yerde sayıyorum.
 
Geri
Üst