Gitarın ton düğmesi gevşedi, Yardım!

Arkadaşlar gitarımın ton düğmesi gevşedi. Çeviriyorum bir yerden sonra sağa sola böyle sallanıyor. Arka kapağı açtığımda ton kısmı havada duruyor gibi bir yere sabit değil sağa sola oynuyor dönüyor vs. Bunu nasıl düzeltebilirim yapıştırmalı mıyım yoksa bir şeyle mi sabitlemeliyim ? Şimdiden teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ibanez Rg 370b. Dün gece çalarken böyle bir problem yoktu şuan farkettim. Ayrıca mekanik bir problem de yok sorunsuz çalışıyor ancak arka tarafından gevşemiş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Cevaplar icin tesekkur ederim. Suan okuldaym eve gectigimde soyledklerinizi uygulayacagim. Sunu sorayim, Pot vidalari tam olarak nerde?
 
Çevirdiğin düğmeyi çıkart göreceksin. Bir de o poun altında (strat ise üstteki plastik kab çıkacak) plastik ya da metal kapağı çıkart içinde aynı potun iç tarafında da var olabilir. ama genelde dıştaki potun düğmesinin altındaki vidayı sıkmak yeter.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Daha once gitarla boyle sokup takma isine girmedim, gitar da yeni gecti elime.. Kusura bakmazsanız son bir sey soracagim: Pot dugmesini nasil sokmeliyim? Cekince gelir mi, cevirmeli miyim? Arka kapagi actim bekliyorum..
 
üstteki potun yanında delik yoksa çek bişey olmaz. delik varsa alyandır ya da düz minik tornavidayla çevir vidasını 2 tur yeter. çok basit bişey bozmazsın.

kolay gelsin
 
Örnek:

PlainKnobFlat.jpg

Üsttekinde vida deliği var. minik tornavida lazım

319rfUflBdL._SL500_AA280_.jpg


üstteki alyanlı 6 köşeli ince alyan lazım

PRSK-010.jpg

DiMarzioBellReplacementGuitarKnob.jpg


bunun gibilere asılıp çekiceksin yukarı...
 
resim iyi değil ama düğmeler metale benziyor ve yanda bir delik olmalı. Genelde bu modellerde olur ama sen yok diyorsan öyledir. Gücün yetmedi demek ki illa ki çekeceksin. bir bez sar düğmenin etrafına ve penseyle yukarı çek. ya da yapabilene ver çeksin. :p kolay gelsin.
 
Geri
Üst