Seninki Kaç CM ??

İsminizle Ücretsiz olarak katılacakmısınız?

  • hayır katılmayacağım

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    13
B

BrutalRebirth

Seninki Kaç CM ???

Küçük balık avına ve satışına hayır!

Benimki kaç santim öğrendim: TIKLA SENDE ÖÐREN, DESTEK VER KURTAR!!, seninki kaç santim?

BOYUT ÖNEMLİDİR

Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.
Oysa hala zaman var. Büyük balıkların yüzde 10’u hala hayatta, balıkların yüzde 40’ı hala denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek yarın herşeyi düzeltebiliriz.
Eyleme katılın! Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin. Denizlerden vazgeçmeyin!
 
Dayımdan ve dedemden mezgitlerin beğenilmeyip denize atıldığı av seferlerini dinleyerek büyüdüm ben. Seneler sonra ironi o ki, o mezgit döndü dolaştı benim en sevdiğim 3 balıktan biri oldu; ama ara da bul bakalım eskisi gibisini. Sarıyer'de her balık sezonu açılışında Kavak'a doğru geçiş yapardı tüm motorlar toplu olarak. Sene içerisinde o çocuk kafamla en büyük heyecanla beklediğim günlerden biriydi o günler. Şimdi adına geçiş töreni yapılacak bollukta bir sezon bile olmuyor eskiye kıyasla...

Kiminki kaç santim bilmem ama; ileride "balık yiyorduk biz" deyince suratlarında şaşkınlık ifadesiyle bakan yeni nesiller göreceğimiz günlere doğru gidiyoruz... Sadece balıklarla ilgili bir durum da değil ya bu, neyse. İstanbul'a eskiden yağan karları anımsayın, bir de şimdiye bakın: Beylikdüzü'nden öteye geç(e)miyor kar. Kar konusunda Kolombiyalıların sahip olduğu bilgi kadar bilgiyle büyüyor çocuklar. Mahalle maçlarına ise hiç sokmayın beni şimdi...
 
Maalesef çözümsüz bir konu daha. Balıkçılara çok yüklü cezalar veriliyor ancak onların hiç umrunda değil cezayı ödeyip yine yasak olduğu halde tutmaya devam. Bir yakınım anlatıyor trolcüleri yakalıyoruz adamlar pişkin pişkin benim dedem de bu işi yapıyordu bu zamana kadar balık bitmedide şimdi mi bitecek diyormuş :) istediğin kadar ceza kes :)
 
O balıkçıların başka gelir kaynakları olsa herhalde onlar da bu işi yapmazdı. Adamın tek yapabileceği bu olduğu için belki de cezaları ödeyip devam ediyor. Yanlış anlaşılmasın tabii ben de desteklemiyorum bu durumu. Onlar da balıkların tükenmesini istemez diye düşünüyorum. Bilinçsiz hareket ya da geçim derdi..
 
Ceza keserek olacak mesele değil, adam ödüyor yine çıkıyor balığa, olmaz teknesini alacaksın. Yurtdışında örneğin Alaska' da av mevsimleri bellidir ve balıklarında standartları vardır. Ancak ne yazık ki ülkemizde ve birçok gelişmemiş ülkede ne avlanma standartları var ne de av mevsimlerine uyanlar. Canstandya nın dediği gibi balık yerdik biz diyeceğimiz nesillere doğru hızla ilerliyoruz... Küçükken jetgiller vardı orda yemekleri hap gibi şeylerdi güler geçerdik değil mi, yok gıda takviyesi yok zayıflama bilmemneyi adı altında yaşamımıza giriyor bu tarz sentetik maddeler. zbalık yağlarının kapsul halde satılanları bile var, yarın bir gün balık özütü ( E bilmem kaç ) yazan yiyeceklerneden görmeyelim market raflarında yada başka biryerlerde... Yazık ki eğitimsiziz. Bahsettiğim standartlardan önce bir eğitim standardı olması gerek db ne güzel yazmış adam demiş ya balıkçı işte dedmin zamanında beri yaparız bu işi biz balık biter mi hesabı... Bunu söyleyen adamdan ne bekliyosun ki...
 
Geri
Üst