Prosesör Elektroniği Yardım !

Selamlar bir arkadaşımın bozulan ZOOM G2 prosesörünü şuna bir bak diye bana verdi.Pedala güç gidiyor fakat program devreye girmiyor.Led ekranda sadece bir nokta ritmik bi şekilde yanıp sönüyor.Açıp baktım herhangi bir şasi durumu , temazsızlık , soketlerde sorun ve jack yuvalarında temassızlık yapacak bir durum söz konusu değil.Acaba sorun ne olabilir.Çünkü yanıp sönen ışık bana bir devre uyarısı gibi geldi.Jakları takınca ses sinyali ve gücü vermiyor sanki tek çalışan şey o yanıp sönen sinyalmiş gibi.Fikri olan yardımcı olursa sevinirim.
 
firmware güncellemek için aletin açık olması gerekmiyorsa pc ye takıp bir dene güncellemeyi ? Belki yazılımında bir sorun olabilir, sorun bu değilse elektronik bir problemdir her yerde olabilir yani kısacası :) adaptörün doğru ve sorunsuz olduğundan eminsiniz değil mi ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet eminim.Fakat şöyle bir sorun var aleti pc ye bağalayacak bi yer yok :D Şimdide başlangıçta açılıyor hatta ilk açılıştaki 00 rakamları gözüküyor sonra sanırım en son kayıt ettiği 02 sonra tekrar led şov yaşanıyor :D
 
yüksek voltaj yemiş sanırım, içinden program çipi veya oraya giden devrelerden birinde hasar olmuştur. düzelebileceğini sanmıyorum.
 
İçindeki pic mikrodenetleyiciyi tekrar programlaman gerekicektir muhtemelen, onun içinde entegreyi söküp programlama kartına yerleştirip C veya assembly ile program flan yazcaksın biraz zahmetli.
 
ZOOM G2'nin içinde pic mi var? Eğer öyleyse sadece kontrolde mi görevli yoksa dsp gibi bir görevi var mı? Eğer dsp görevi varsa bu istediğimiz efektlerin algoritmalarını yazıp cihaza yükleyebileceğimiz bir yapıda mı?
 
İçindeki entegrenin modelinin ne olduğunu bilmiyorum dolayısıyla dsp özelliklerine sahipmi bilemiyorum, sayısal elektronik çokta ilgimi çekmediğinden araştırma gereği duymadım.Ama merak ediyorsan bakınırım boş vaktimde.
 
Geri
Üst