Agatha Christie

polisiye türünün kraliçesi (pek iyi bi ifade olmadı sanırım ama ne demek istediim anlasilmistir ztn) olarak taninan ingiliz yazarın bugün 13.kitabını zevkle bitirmis bulunuyorum.biraz hafif kaçıyor ama bugün ne yapiim diye cok uzun süre düşünmeye başladıysam hemen elime bir agatha christie kitabı almaya basladım artık.ben en çok noelde cinayet ve roger ackroyd cinayeti ni sevdim.
agatha christie ve kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Ben on küçük zenciyi ve şark express'inde cinayeti çok sevmiştim (Onundu galiba). Çok küçükken okuduğum için bir yorum yapamıyacağım uslubu hakkında ama hikayeleri çok klasik yine de zevkli polisiye gerilimlerdi.
 
aslında bir tane kitabını okudum ve okurkende çok sıkıldım.okuduğum kitabının adı elmayı yılan ısırdı.belki sabırsız olduğumdan sevmemişimdir.çünkü çok yavaş ilerliyordu hikaye ve polisiye olduğundan olsa gerek tüm ayrıntıları anlatıyordu.birde okurken kafam çok karıştı ve karakterleri karıştırmaya başladım.işte ogün bu gündür bir daha hiç okumadım ve okumayıda hiç düşünmedim.ben felsefe kitaplarımı okuyayım yeter!
 
abi polisiye romanlari okumaya uyuz olurum o yuzden bu kadinin cogu kitabinin giris ve son sayfasini okumusumdur yoksa oku oku ta en son sayfada aciklaniyo katil bende sabirsizlikdan direk son sayfayi okuyorum:)
 
Büyük polisiye romanlari yazari anca bu kadar kendi yazdiklarindan etkilenir ki kocasiyla kavgadan sonra A. Christie 1 hafta boyu kayip oldu. Herkes beyinin onu öldürdügünü sandi. Cesedi bulunmadigi icinde kocasi göz altina alinamadi.

1 hafta aradan sonra "ben burdayim. Sade sinirlerim yatisana ve kendime gelene kadar yanliz kalmak istedim o kadar" dedi.

Cesetsiz ve güzel sonla biten gercek bir polisiye romani...
 
briç masasında cinayeti okumuştum..pek sarmadı..sonra okumadım bi daha..ama can sıkıntısı, okumak lazım yeniden..hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar???
 
17 kitabı var bende, uzun zaman oldu okuyalı.
10 küçük zenci güzeldi, evet.

her kitabın girişinde tüm karakterler tanıtılıyor ya,
okurken en başlarda sürekli 'yaa bu kimdi be' diyip geri dönüp bakmak zorunda kalırdım.
 
ben bu kadinin kitaplarini eger okursam bi ilk 3-4 bölum sonrada sonunu okuyorum yoksa o kadar zaman katil kim cikcak diye oku oku sinirlerimi bozuyo...
 
parisiennemoonlight demiş ki:
niye yav işin asıl zevki orda.okuyacan hepsini-katili fln tahmin etcen tutmazsa şaşırcan zevkli bulcan tutarsa kendinle gurur duycan :p
polisiye roman pek sevmiyorsun galiba

valla hep sabirsiz biri oldugum icin o yuzden genellikle cok böyle acikli dramalari okumayi severim ben en guzeli...
 
yirmiye yakın kitabını okudum şu ana kadar, yanlış hatırlamıyorsam 72 tane kitabı varmış, ama okuduklarım arasında en güzeli 10 küçük zenci, bir de ilk okuduğum kitabı olduğu için, şark ekspresinde cinayet.

Yönetici Notu: Türkçeyi düzgün kullanınız.
 
Geri
Üst