Potansiyometre ohm degerleri ve montaj hakkinda...

Arkadaslar potanslarda 250 300 500kohm gibi degisik degerler bulunmakta.3 adet yeni manyetigi kurarken yanina yeni swich ve pot da siparis edeyim diye dusundum.Degerlerden hangisini sececegim konusunda kararsizim.Degerlerin degistirecegi seyler hakkinda bilgisi olan varsa paylassin lutfen.Ben dip gurultusu seviyesinin degisecegini dusundum ilk etapta aklima pek baska birsey gelmedi.Tonda ne gibi degisiklik yaratir misal daha fazla punch daha fazla dip gurultusu gibi orneklendirirseniz sevinirim.Kullanacagim manyetikler Seymour-SJBJ , SSL-5/RwRp ve STK-S4.

Bu sekilde bir montaji kendim yapamazsam kaca mal olur bilgisi olan varsa yine paylasirsa sevinirim.Bir de Ankara'da kimi tavsiye edersiniz fiyat ne olur?
 
Humbucker manyetikler için 500K, single manyetikler için 250K değerlerinde potansiyometreler kullanılır. Aktifler de sanırım 100K kullanıyordu bir de. Ama düzene bağlı olarak değişir durum, 2 ton bir volume mü, 1 ton bir volume mü nasıl kullanılacak ? Hem humbucker manyetik hem de single manyetik var içlerinde.
Montaj olayı da çok büyük bir iş değil, iki üç lehim işi sonuçta. Potansları, kapasitörleri, switchi ve jackı kendin verdiğin sürece 15-20 liradan fazla istememesi lazım lehim işi için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
2 ton 1 volume kullanacagim 3 single manyetik.Yalniz 500k single icin de mevcut urunlerde gordugum kadariyla.Hala tam bir fikir olusamadi kafamda haliyle...
 
Geri
Üst