Elixir teller

bende taktim telleri yeni 0.9 aldim. hakkaten cok uzun omurlu cok kaygan ve sustainli bir tel. tonu da baya guzel bence. ernie ball 1 hafta dayaniyordu sinir oluyordum. sert olmasinin rahatsizligini cekmedim acikcasi.
 
Bende 0.10 elixir takacam ne kadar süre gidiyor? Tel değiştirmekten baydım. Birde floyd kilitli sistem tel değiştirmek daha bir sıkıntı oluyor. Yada elixir gibi extra korumalı başka teller varmı önerdiğiniz tr de satılan vs vs vs. Biraz bilgi.
 
Elixir 0.09 kullanıyorum.Tam 8 aydır gitarın üzerinde,takdığım gibi duruyor kararma falan kesinlikle yok.Bu tarz kaplamalı tel olarak Daddario exp serisi var ancak hiç memnum kalmadım,üst telleri kısa bir süre içinde tonunu kaybediyor tam anlamıyla ölüyor.Elixir alacaksan kutusunun üzerinde "with ANTI-RUST plain steels" yazdığına emin ol yoksa normal bir telden pek farkı olmuyor hemen kararıyor.
 
ben elixir'den daha üstün bir kaplama tekonolojisi kullandığını iddia!! eden cleartone kullanmaya başladım. Henüz yeni taktım ilk söyleyebileceğim elixirden daha net bir ton çıkarttığı. elixir bence biraz sağır bir tel. cleartone türkiyede bulunabiliyor.

youtube'da elixir ile karşılaştırmalı videolarına bakabilirsin. paslanmama konusunda kendilerine çok güveniyorlar.
 
Geri
Üst