Çift çıkışlı gitar

Merhabalar geçen gün aklıma gelen iki manyetikten ayrı ayrı çıkış alma fikrini uygulamaya koyuluyorum. Bu ne işe yarar ben de daha denemediğim için bilmiyorum ama ilk olarak aklıma gelenler:
Birini gecikmeli olarak yankı amaçlı kullanmak,
Distortion efektlerinde daha kuvvetli ses almak (kanal kayıt misali),
Farklı efektlerle panlamak,
Clean ve drive'lı iki tonu bir arada kullanmak (bunda sonuç nolur hiç bilmiyorum :) )

Sonuç ne olacak bilmiyorum, her türlü yoruma açığım. Bitince kayıt örneklerini paylaşırım.

İyi forumlar.
 
Yeni fikirler iyidir de,
Birini gecikmeli almayı nasıl başaracaksın ? Araya gecikmeyi sağlayacak elektrik ya da elektronik devreler koymayı mı planlıyorsun ? Bu tonunu bozmayacak mı gürültü vs. yapmayacak mı ?
Distortion efektlerinde patlak ton alabilirsin dikkatli ol, sonuçta aynı tuşeyle çalındığı için biri bass biri tiz olan 2 kaydı üstüste koymuş gibi olacak, yani patlayabilir toların iyi bir miks yapmazsan, bunun yerine 2 tane farklı setup a ya da amfiye girip çalarsan en azından düzeltme şansın olur tonunla oynama şansın olur.
Farklı efektlerle panlama olayını da az önce dediğim gibi 2 farklı setup kullanarak elde edebilirsin,
Clean ve drive lı iki ton olayını da az önce bahsettiğim gibi 2 farklı setup olayıyla halledebilirsin.
Bunu böyle terslermiş gibi yazmamın sebebi boşa gitarını falan delme demek istememdi ama sen bilirsin, belki 2 farklı manyetikten 2 farklı ton almak güzel işlere sebep olabilir canlı çalarken de, bilemiyorum çok kestiremiyorum açıkçası ama diğer saydığın şeyleri aynı gitarla aynı anda farklı 2 setup a girerek de halledebilirsin.
 
Geri
Üst