software tavsiyesi

merhaba arkadaslar,

bana mac icin kaliteli bir drum, loop vb. yazip edit edebilecegim bir program onerebilir misiniz? spectrasonics in STYLUS diye bir programi var, ama pek emin olamadim. yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..
 
Stylus bir virtual enstrument dir. Üstünde yüksek sayıda davul ve perküsyon loopları vardır. Ama spectratonics in mantalitesi içinde "edit" "tweak" "customize" kelimeler geçmemektedir. Trilogy ve Atmosphere de böyleler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
veredigin bilgi icin cok sagol skateist. peki bunlarin looplari kaliteli ise (ki zannediyorum oyle, ilio.com da baya guzel ornekler var), sence boyle bir program kullanmak pc de fruity loops kullanmaya gore avantajlar saglayabilir mi, ve de benim davul sorunumu cozebilir mi?
 
Stylus harika bir programdır, envai çeşit loop (5 ya da 6 CD), o looplarda kullanılan seslerin tek tek sample'ları ve midi dosyaları var, bu da loop'la çalışmanın en pratik yolu. Seslerin tümünde bir vinyl tadı var, hip-hop ve r&b gibi tarzlara çok uygun. Rock ya da pop tarzı davul yazmayı düşünüyorsan Steinberg'in Groove Agent'ını da öneririm.
 
Rica ederim :) Ben de bu aralar davul için şu programa taktım :

http://www.fxpansion.com/product-bfd-main.php

2 DVD sürüyor, 7 davul kiti, kimi sample'larda 47 level var, tüm sample'lar efektsiz, mic bleed var, overheadler trampeti hihati alıyor, hihat mic'i trampeti alıyor vs.vs. Tam bir ses teknisyeninin rüyası. Sesi işlemek zaman alıyor (gerçek davul kaydı gibi) ama sonuç inanılmaz. Ayrıca yüzlerce hazır MIDI groove da var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
bu program mac tede calisiyor mu? bir de groove agent, stylus ve soyledigin program arasindan hangisine yonelsem benim gibi davul programlamaktan az anlayan biri icin iyi olur?
 
Stylus daha çok loop based bir arşiv, programlamalık fazla birşey yok, basit. Ama bunun yanında unique değil.

BFD ise uzaktan canavar gözüküyor ama maliyetide canavardır. Groove agent ise patternlerini kullanmayıp, sadece kit olarak kullanırsan ve kick ayrı çıkışa snare ayrı çıkışa, tomlar ayrı çıkışa ziller ayrı çıkışa ayırıp, hepsi ile özel olarak ilgilenirsen işe yarayabilen bir program
 
konudan biraz uzaklasicam ama, bu ilio.com dan hic sample library kullandiniz mi? bazilari cok hosuma gitti de. ayrica vienna symphonic library de orasi ustunden satiliyor, belki stylus ile beraber iyi isler cikarabilir bu library ler???
 
BFD drums, Protools´la...

Benim aklımda şu var...BFD Drums alsam,Protools LE ile kayıt yapabilirmiyim, yaparsam nasıl yaparım...Soru size absürd gelebilir ama midi hakkında sıfıra sıfır elde var sıfırım...
 
Geri
Üst