Gitarımın jack girişinde problem var

P

Procyon

Gitara jackı takarken biraz zorluyordum. Başlarda önemli birşey değildir falan dedim. Bir süre böyle kullandıktan sonra kabloyu taktım ve gitarı caldıgımda ses gelmedi. Bende açtım baktım ve jackı tutan 2 ucun yeri değişmiş. Acaba böyle olması normalmi diye diğer gitarımınkini de açıp baktım ve normal olmadıgını gördüm.

O parçayı değiştirmem lazım. İnternetten veya tünelden nerden bulabilirim ? Kendim değiştirebilirmiyim lehim falansa sadece halledebilirim ?

Benim gitardaki bunun 2 uçlusu
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=4372&gid=2088
 
Karaköy yada Kadıköy Yazıcıoğlu işhanı olmadı Tünel'e git, manyetiklerin aktifse stereo, pasif ise mono dişi çivi jack arıyorum de verirler.Havya lehim ve pasta varsa rahatlıkla halledersin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Manyetikler pasif ama benim gitarda o dimarzionun 2 girişlisi var. Onu mono ile değiştirsem problem olurmu acaba?
 
Olmaz olmaz. Hatta istersen git aynısından al ve aynı şekilde lehimle. Hiç değilse çok anlamıyorsan bağlantılarından, iş çıkmaz sana.
 
Arkadaşlar ben de bi soru sormak istiyorum yeni başlık açıp forumu kirlemeyeyim:

Benim gitarımda da kullandığım jack çalarken sürekli çıkıyor. Askının içinden geçirip gerdirerek sıkıştırıyorum falan anca öyle idare edebiliyorum.
Bu arada kullandığım jack planet waves. Diğer normal jacklarda böyle bi problem olmuyor. Planet waves'lerle diğer jackların kalınlığı aynı değil galiba..
Planet waves'ten de çok memnunum dip gürültüsüz oluşu mükemmel bi özellik benim için..
Bu sorun hakkında fikri olan var mı? Jack girişini değiştirmeden aşabilir miyim bu problemi?
 
gitarın jack girişindeki tırnaklardan biri gevşek kalıyor olabilir jack girişini söküp tırnağı biraz içe doğru jack sıkı giricek gibi eğersen bu problem çözülür.. kolay gelsin
 
Planet Waves bir jack ile benim de bazı sorunlarım var, kombo amfilerde sesi çok açınca hava basıncının etkisiyle jack amfiden fırlayabiliyor.
 
Geri
Üst