Sx Dr Parts (Gitar köprüleri)

Arkadaşlar,

Sx Dr marka gitar köpruleri hakkında bilgisi tecrubesi olanvar mı ?
Nasıl persormans sergiliyorlar gotoh, tone pros veya resomax köpruler ile karşılaştırıldığında ?
Nerede imal ediliyorlar, saglam ve guvenilir midir ?
 
Kesinlikle Sx tavsiye etmiyorum, canınızı sıkar zaten GOTOH ile karşılaştırmak ihanet olur. Sx' ler Çin' de üretilir.

Alternatif olarak Graphtech bakabilirsiniz.
 



Bu köprülerden biri Gibson, öteki ise SX. Hangisinin hangisi olduğunu söylemeye gerek duymuyorum. Krom kaplamanın altında kalan çapaklar zaten kendini ele veriyor. Ayrıca saddleların ortalarındaki tellerin oturduğu yarıkların nasıl hizasız açıldığını, hele sol taraftaki kalın E telinin oturacağı bölgenin nası özensiz kesildiğine ve takılmalar nedeniyle akort kaçmalarına sebep olabileceğine dikkatinizi çekerim.
 
Ankara Solomüzik mağazasında Sung Il (SUNG İL) marka köprüler gayet uygun fiyata ve çok iyi. Sung Il firması Wilkinson ve Floyd Rose markalarının Kore'deki üreticisidir bu arada. Yukarıda yazılanlara alternatif olarak belirteyim. Buraya 4 yıl sonra mesaj yazıldıysa belki ihtiyaç vardır diye belirtmek istedim.
Link:
http://www.solomusicankara.com
 
Aslında var.. Stock köprü blogunun değişimi için yapılan yorumlar doğrultusunda blogu değiştirmeye karar verim ve sipariş ettimdi. (yerel bir üretici Hantug)

Sung Il lerin kalitesi hakkında bilgim yoktu.. Su andaki en büyük merakımız gelecek olan köprü blogunun Stock köprüye uyup uymayacağı.. Meksika fenderlarla aynı ölçüde olacağı düşüncesiyle aldık göreceğiz.. Bu hafta sonu belli olur..
 
Meksika fenderlarla aynı ölçüde olacağı düşüncesiyle aldık göreceğiz.
İşte o nokta çok önemli. Pickguardın yuvasına oturmayabilir ve pickguardın köprünün yanına denk gelen kısımları törpüleme gerektirebilir. Daha önce başıma gelmişti. Hatta pickguardın manyetiğe bakan kısmında da kasma yapabilir. En temizi mağazaya gitarla gidip üzerinde deneyerek almak.
 
Haklisin da Istanbuldan Ankaraya 80 liralik parca için için gidilmez. Mecburen korleme olacak. Gerekirse biz yanacagiz ki digerleri de bizim deneyimimizden yararlansin
 
Geri
Üst