Penalar hakkinda bilgi

onların mavi ve kırmızıları da var kenny, ama nedense hep yeşilimtırak sarıları rağbet görüyor benim çevremde.

eşkenar olması güzel, 3 tarafıyla da çalabiliyorsun falan ucunun (hatta uçlarının :)) bu sebepten dolayı pek sivri olmaması bir dezavantaj.
 
Valla bende bir turuncu, bir beyaz, bir tane de altın rengi eşkenar hikizume var(mış)..Daha önce dikkat etmemiştim, bir sürü pena bulunan kutunun içinden, hoşuma giden bir penayı bulup, onu cüzdanıma atar, kırılıncaya kadar da konserlerde, stüdyolarda onu çalarım.Son iki yıldır eşkenar olan hariç diğer iki hikizume'yi kullanıyormuşum, hatta bu "ne pena kullanıyormuşum ben" diye bakarken, turuncusunun çatladığını gördüm.. E yukarda skatheist, başka olmadığından bahsetmiş bu turuncularından... Bulamayacak mıyım yani şimdi ben bundan?.. Pek hoştu oysa ki... Beyaz nedense turuncu kadar rahat gelmiyor elime, daha fazla kayıyor tellerin üzerinde sanki...

Ayrıca nadiren evde, D'andrea formula delrex, D'andrea pro plec ve bir iki gibson H kullanıyormuşum..

Eskiden D'addario 'nun ufak penalarından sarı ve yeşil olanları kullanırdım, kalınlıklarını hatırlayamıyorum renklerinden çıkarırsınız ..Ama zaten çok çok uzun bir zaman önceydi bu.. O kadar küçük penalarla rahat edemiyorum arıtk..

Ya hakkaten nereden bulacam ben bu hikizume'lerden, özellikle turuncu olanından? :)
 
Ortaboy damla şekilli penalara çok alıştım diğerleri büyük geliyor. Bas penası kalınlığında olmalı ve istediğimde onunla kafamı kaşıyabilmeliyim :)

En son, üzerinde bikini resmi olan ve fosforlu uzaylı resmi olan bir takım pena almıştım. :)
 
bugun ESP nin balmumuna benzeyen beyaz yari seffaf penasini buldum benim cok hosuma gitti buldugunuz yerde kapin :) (1.0 mm)
bu arada alternate picking nedir birisi aciklayabilir mi ?
 
Alternate picking tele bir yukarıdan bir aşağıdan vurmak demekmiş ben de yeni öğrendim.
Elimde bir pena var. Bir tarafında Jim dunlop diğer tarafında Stubby 3mm yazıyor. Güzel midir bu penalar? Bir de ince penlarla(1mm falan) çalamıyorum alışmam gerekir mi ince penaya yoksa kalın penayla devam mı ediyim?yardımcı olursanız sevinirim.
 
1 mm penalar benim bildiğim ince değildir.. 1 mm penaların çoğu heavy iken, senin kullandıkların ultra-heavy oluyor :).. ince penalar 0.8-0.5 mm. civarı hakikaten eğilip bükülen penalardır..

Penayla ne çalacağına göre değişir daha ince penaya ihtiyacın olup olmadığı.. 1mm olanlar, genelde herşey için idare eder kalınlıkta penalardır ama clean ritm için ince penalar daha çok işe yarar...

3mm penaları falan basçılar kullanır genelde...(ki bizim basçı 1 mm kullanıyor)...Hepsinden bir örnek olsun elinde, sonuçta pena para değil, dene, hepsi ayrı hisler verir...
 
1mm penalra artık medium deniyor. Birkaç Elixir tel takım ısmarladım geldiler ve içinden 10 tane pena çıktı. 1mm medium yazıyordu. Dana önceden heavy derlerdi galiba.
 
Bilmiyorum sonradan mı değişti ama, bende hem 1mm medium hem de 1mm heavy penalar var, belki yapıldığı malzemenin sertliği ile de alakalı olabilir.. Bendekilerin çoğu heavy..
 
Yapıldıkları malzemeyle alakası var dogru tahmin:) Denerken bazılarının eğildiğini, bazılarının ise hic eğilmediğini caldıgınızda hissedersiniz zaten... :)
 
Doğru swallowed. Kalınlıkla değil sertlik derecesiyle ilgili galiba. Keçeden yapılmış penalar var neye yarıyorsa artık :) 3 mm kalınlığında mediumdan daha yumuşak. Light2 deniyor yani lighttan bir derece daha serti. Daha neler göreceğiz...
 
Geri
Üst