Natural Finish ?

Nedense bilgi bulamıyorum.

Burdaki ilgili olabilecek başlıkları okuyarak ve verilen bazı linklerden yola çıkarak boyayı kazıma hakkında bilgi sahibi oldum; fakat burdan sonrası karanlık. Sürekli yeniden boyama hakkında şeyler çıkıyor karşıma. Benim istediğim ağacı görmek, ağaçla temas halinde olmak. Kafamda olan sorularsa:

-Boyadan kurtulduktan sonra ağacı korumak için yapmam gereken şeyler var diye düşünüyorum. Peki nedir bunlar ? Ya da bir işlem yapmadan bırakmak gibi bir seçeneğim var mı ?
-Gereçler, malzemeler ? Bunlara ulaşmak ?
-Böyle bir işlem ne kadar sürebilir ?

Bilgilendirebilir ya da bilgi edinebileceğim kaynaklar gösterirseniz çok sevinirim. Bu arada rg2550e prestige (2005 üretimi)

Teşekkürler
 
Kaliteli selülozik bir cila atman gerek. Boyayı tamamen kazıdıktan sonra çok hafif nemli bir bez ilegövdeyi tamamen tozdan arındır. Daha sonra bir tel yardımı ile gitarı sap bağlantı vida deliklerinin olduğu yerden as. Cilayı 25cm bir mesafeden yukardan aşağıya doğru dik bir biçimde uygula. Belli bir yere fazla cila atmamaya çalış yoksa damla damla katmanlı bir görüntü oluşur. Cilayı takrar kazıyıp baştan yapman gerekebilir. İlk katı attıktan sonra iyice sertleşmesi için bekle, bulunduğun ortama göre bu 3 günde sürebilir 1 haftada.. Daha sonra birkaç kat daha aynı işlemi uygula. En son adım ise 1000'lik zımpara ile çok hafif yüzey parlayana kadar gitarın heryerini zımparalamadan ibaret. Sonra bez ve cila kitleriyle gitarı son haline hazıla ve klavye, köprü manyetikleri gitara tak.

Elimdeki eski gitarla tecrübelerim doğrultusunda yazdım daha iyi bilen arkadaşlar ekleme veya düzeltme yapabilirler. Aceleci olma, her adımı emin olduktan sonra yap. Birde gitarın boyasını kazıdıktan sonra iyicene yüzeyi dümdüz olana kadar zımparala. Yoksa belli yerlerde cila farklı durabilir :D Birde verniği alırken bence maun rengi veren bir vernik seç, ıhlamurun görüntüsü bence pek güzel değil :D
 
Geri
Üst