Twang Twang, daha çok Twang!

Selam Arkadaşlar;

Size bazı sorularım olacaktı, değerli önerileriniz benim için çok önemli.
Elimdeki ekipmanla aslında yeterince twang alıyorum. Ancak sebebini anlamadığım şekilde bazen aldığım twang tonu aşırı sağlam oluyor :twisted:

Bunun sebebi ne olabilir?
*Eski Tel / Yeni Tel
*Amfi lambalarının ısınma durumu?
*Kullanılan tel kalınlığı vs?
*O anki çalım?

Lambaların ısınmasının pozitif etkileyeceğine eminim, Ancak pre mi power lambaları mı daha çok bu tonu vermektedir? Yani clean kanalında amfiye yüklenince mi daha mı çok bu ton ortaya çıkar. Tube screamer'dan gain verilmelimidir? yoksa sadece level mu yüklenmelidir? Bİr forumda 0.11 tellerin telecaster'a çok yakıştığını twang tonunu daha da ortaya çıkardığını yazıyordu bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikirleriniz benim için çok değerli.

Bu başlığı bu tonu almak isteyenler ile ilgili genel bir başlık olarak düşünelm. Ve bilgi paylaşalım istedim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Mid vermek bu olayı arttırır yani? Hmm deneyeyim bunu da teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Yukarıda bahsettiğim 0.11 tellerin etkisi olur mu peki?
 
Yeni tellerde daha çok olur ve tel markası ile tel malzemesi etki eder. Ancak tellerden çok, hep devam eden bir problemse teller birkaç saatten sonra o parlaklığını yitirir. O noktadan sonra da devam ediyorsa öncelikle amfi, amfi ayarları ve gitar manyetiklerine bakmak lazım. Çoklukla manyetiklerden ve amfi EQ ayarlarından oluşan bir durumdur.
 
Geri
Üst