Yildiz Teknik Duysal Tasarim

selamlar arkadaslar
yildizin duysal tasarim bolumunde okuyan arkadasim war mi burda benim sorum bu giris sinawlarinde nelere dişkkat ediyolar ne tarz seyler istiyolar dikkat edilmesi geren durumlar falan bilgi werebilecek arkadas olusa cok makbule gecer
ayrica itu muzik teknolojileri bolumu hakkindada bi bilgisi olan warsa yazarsa baya iyi olu

simdiden tedekkurler
 
dosya istiyorlar... o güne kadar yapılmış çalışmalar ve gelecek vizyonunuzu sunan bir dosya. dosyası ilk 50 ye giren mülakata alınıyor. sonra ordan seçilen bilmemkaç kişi müzikal beceri sınavına alınıyor. sonra ordan 10 kişi seçilip alanlara dağıtılıyor. müzik teknolojileri kontenjanı 2 kişi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
yazili bir sinaw yok yani peki o uygulamada ne yapıyorlar yani bi enstruman mı çaldırıyolar bi seyler mi soruyolar artı dosya tesliminde de mulakat warmı
 
dediğim gibi "dosyası ilk 50 ye giren mülakata alınıyor."

enstruman çalıyorsan enstruman çalarsın. başka bir becerin varsa onu gösterirsin. bu sınava başvuranlar arasında bir tercih yapıcaklar. yani ilgilerini çekecek bir şeyler yapman gerek.
 
Bildiğim kadarıyla gayet zor bir yazılı sınavda var hem de ismide genel kültür sınavı diye geçiyor :)
bu tablo hangi ressama ait?
bu göldüğünüz ölçülerdeki notalar hangi bestekara ait?
gibi sorular var ve mona lisa yı yada mozart ı sormuyorlar tabiki hiç kolay değil.
Okulun sitesinde örnek sınav soruları pdf formatında mevcuttu zamanında ilgilenenler www.yildiz.edu.tr de akademik başlığı altında akademik birimlerden bölümü seçip görebilirler.
 
onat bu sınav duysal tasarıma başvuranlara uygulanmıyor. müzik toplulukları bölümü, şu bölüm, bu bölüm, bu kişiler giriyor ama duysal tasarım bölümü girmiyor o sınava.
 
onat bu ay sonu dosya teslimi, son bir kayıt üzerinde çalışıyorum. belki yetişirse bir tane daha yapıcam ama sanmıyorum yetişsin. toplamda çok uzun olmayan 5-6 parça kaydı olacak. caz, rock, elektronik tarzlarda bir kaç örnek. ben kompozisyon da okumak istediğim için, nota işim de var biraz. düzenlemeler falan. çift sesli işler. bu ya sonuna yetişicem inşallah. yani her şekilde yetişirim de, istediğim gibi yetişicem inşallah diyim :)
 
Geri
Üst