Seymour Duncan Dimebucker S-13H Veya EMG 81-X ?

Selam...

2-3 Haftaya kadar bir manyetik almayı düşünüyorum ama kararsızım bi yardımcı olur musunuz?
Gitarım Jackson Phil Demmel sig.
-Alder Body
-Rosewood fingerboard
-Lisanslı FR

SD Dimebukcer mı yoksa EMG 81X mi tavsiye edersiniz?
Çaldığım gruplar:
-Metallica
-İron Maiden
-Bullet for my Valentine
-Slipknot
-Scorpions
-AC/DC

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum
 
maun ağacı gitarıma önce emg 85x taktım, baslar çok boğdu. 85x köprü pozisyonunda tahminimce tiz ses veren ağaçlarla daha iyi bir uyum sağlayacaktır. hatta maunla kullananlar bile var (killswitch engage vs.), ancak bence alder, ıhlamur vs ağaçlarla daha iyi olur.

şu anki köprü manyetiğim emg 81x'ten ise çok memnunum, ne normal 81 hakkında söylenenler gibi aşırı bir high-mid - tiz çıkışı, ne de çok boğucu basları var, dengeli ve güçlü bir çıkışa sahip. gitarın sesini kısınca da idare edecek kadar (kusursuz olmasa da) temizler verebiliyor, e x serisi sonuçta, temizleri biraz daha iyi :)

alder gövdeye de iyi gideceğini düşünüyorum, takan bir arkadaşım var ve en son konuştuğumda memnun olduğunu söyledi. 81x gerçekten çok iyi manyetik.

düzenleme: şu bilgiyi eklemekte fayda var. x serisi emglerin bağlantı şemaları farklı. x serisi olmayan sap manyetiğiyle kullanabileceğinden emin değilim. sap manyetiğini de değiştirmen gerekebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
teşekkür ederim...
ayrıca birşey daha sormak istiyorum EMG internetten ısmarladığmda herşeyleri ile birlikte mi gelecek? (Pil yuvası, bağlantı kabloları vs.)
 
kablolar, jack ve potanslar, pil yuvası, hepsi kutuda geliyor. hatta gitarın gibsonlar gibi iki ton iki volume ayarlı değilse yedek malzemen bile olacak. ayrıca gayet net bir kılavuz koyuyorlar kutunun içine. bunu kullanarak manyetikleri kendin rahatça takabilirsin. birkaç şeye çok dikkat etmeni öneririm (kendin takarsan):

1) switchten çıkan kabloları switchten çıktığı taraftan kesme. onlar lazım olacak. onları kesersen lehimsiz bağlantı hikaye oluyor, yeni kablo lehimlettirmek zorunda kalıyorsun :)

2) manyetik kutusundan çıkan kabloların uçlarında oklar var. şemalardaki oklara çok dikkat ederek (içeri mi gelecek, dışarı mı, yani görünecek mi görünmeyecek mi) kabloları takarsan sorun yaşayacağını zannetmiyorum.

hayırlı olsun şimdiden. güle güle kullan.
 
Geri
Üst