Pedal mı Manyetikmi almalıyım.Sorun nerde?

arkadaşlar amfim behringer lx-110 gitarım washburn mg-24.Şöyle metale uygun bir distortion alamıyorum.gitar 15 senelik.İyi durumda ama manyetikleri nasıldır orjinalide mi böyleydi yoksa eskimişmi orasını bilemeyeceğim.Amfim zaten behringerin v-amp prosesörünü üstünde barındırıyor.45 watt.Eğer bu prosesörü amfiyi yada gitarı kulanan arkadaşlar varsa performansı nasıldı.Bu prosesörden bu kadar mı çıkar. Bir distortion pedalı yada emg seti alabilirim maksimum.Emg 81-85 çaldım ton süper o olabilir mesela.
Ayrıca lütfen yeni gitar yorumları gelmesin alacağım 2 sene sonra merak etmeyin :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
gitar sağlam diyosunuz yani.Peki hocam bir sorum var pedal alsam amfinin distortionu önemsiz mi kalıyor?Yani pedal bakarken gitarla birlikte amfiyide götürsem daha mı sağlıklı olur?Boss un metal zone u nasıl onu da soruyum.
teşekkürler...
 
elektroharmonix metal muff var boost özelliğine de sahip bir tonları serttir kullandım bir dönem fakat bir süre sonra analog pedal olmadıgından dolayı tonları sıkıyor sanki elektronikmiş gibi geliyor.Birde mxr dd11 var bildiğim kadarı ile metal muff ile hemen hemen(tamamen demiyorum yaklaşık olarak) aynı karakteristiğe sahip fakat analog diye biliyorum o pedal'ı ve tonları cidden tatmin edici ben bizzat dd-11 almayı düşünüyorum istersen araştır bi.
Bu arada soruna cevap vereyim sen amfiyi sadece ses cıkışı olarak kullanacaksın en baba üzerindeki eq'ı efekleri filan kullanırsın fakat dist yada overdrive katın tamamen pedal'dan kullanacaksın ondan dolayı boşuna kendine zahmet etme amfi ile gitarı taşımak gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anladım hocam sağolun.Dediğiniz pedalları bir araştırıyım.Bir süre sonra sıkıyor demişsiniz digital oldugu için bende dinliyorum digitallerin sesi daha çok hoşuma gitti diyebilirim daha sert geldi sanki.(tabi pedaldan pedala çok değişir)Birde manyetik konusunda düşünceniz nedir?Manyetikler şu an pasif aktif taksam pedal olmadan çok fark olur mu.Pedalla coşar zatende :)
 
AMT electronics en iyi distortionlardandır. Bulursan ve maddi olarak alabilirsen ona bak bence. Sonra Radial engineeringin tone boneları... Boss en sonda kalır. Daha neler var ama ğlkede satan pek yok... Red Witch, Diamond ve EHX ürünleri akla zarar.
 
'''Bu arada soruna cevap vereyim sen amfiyi sadece ses cıkışı olarak kullanacaksın en baba üzerindeki eq'ı efekleri filan kullanırsın fakat dist yada overdrive katın tamamen pedal'dan kullanacaksın ondan dolayı boşuna kendine zahmet etme amfi ile gitarı taşımak gibi.''''

Demiş arkadaş.Çok gerekli değil bunu düzeltmek belki ama yine de söyleyim.Pedallar her anfide aynı sesi vermez.Amfi karakteri girer işin içine.Ama şu söylenebilir bir amfide bir pedal güzel sonuç verebiliyorsa diğer amfilerde de güzel sonuç verir.Pedalı gidip dükkanda lambalıya soktuğunda alacağın sesin aynısını evde transistörlüyle alamazsın söyleyim.Ama orda senin amfine denk amfi ile denersen ona benzer bir ses alırsın kendi amfinde de.Ama aynısı olmaz çünkü her amfinin ses karakteri farklıdır aynı insanların sesleri gibi..
 
WildWind arkadaşın dediği tabiki doğru birşey fakat genel olarak pedallarda karakteristik özellik gösterdiği için ve HALOCOUST arkadaşın da amfiyi satıp başka bir amfi alma durumu olmadığı için teferruata inmedim ama WildWind arkadaşımızın söylediği de gerçek ve doğru birşey.
 
efektler konusunda ve çaldığın /çalmak istediğin tarz müzik nedir?

Şimdi dijitali sevdim demişsin, kanımca ...core tarzında müzik yapmak istiyorsun öylemidir?


Her pedalın ton karakteristiği farklıdır. Beklentin nedir? Gruplardan falan örnek verebilirsin yada tarif edebilirsin


Emg 85-81 çaldığın gitarın markası modeli neydi birde bu gitarı kullandığın amfi pedal? Kendi amfindemi kullandın?
 
Electro harmonix Metal Muff ı öneririm.Manyetikten önce sert onları yakalayabileceğin setup daha önemli.Metal muff sert tonlarda çok başarılı ve boost özelliği de sololarda yarı yolda bırakmaz.Tabii ki tonun sonu yok ama zaten yumuşak tonlarla işin yoksa metal muff işini görür aradığın sert gainleri elde edersin bence...
 
O amfide analog pedaldan verim alamazsın, gelecekte lambalı ya da kallavi bir transistörlü alacaksan tamamdır ama behringer amfiyi kolay kolay pedalla kurtaramazsın, AMT SS-20'ye 600 küsür TL verip kayıt bile almayacaksan o pedal ziyan olur gider. Fender Mustang serisi amfiler ve ya Roland Cube serisi amfiler daha çok işini görür.
 
Geri
Üst